Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slavenā ASV tenisiste Serēna Viljamsa, aizvadot pirmo "Grand Slam" maču pēc kļūšanas par māmiņu, otrdien izcīnīja uzvaru Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Viljamsa, kura WTA rangā ir 451.pozīcijā, "French Open" pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-4 pārspēja reitinga 70.numuru Kristīnu Plīškovu no Čehijas.

Viljamsa uzvarējusi 20 no pēdējā 21 "Grand Slam" mača, vienīgo zaudējumu ciešot 2016.gada ASV atklātajā čempionātā pret Kristīnas Plīškovas dvīņumāsu Karolīnu.

Serēna Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi 23 "Grand Slam" vienspēļu titulus, pēdējo no tiem gūstot pērn Austrālijas atklātajā čempionātā.

Otrajā kārtā viņa tiksies ar ranga 17.numuru Ešliju Bārtiju no Austrālijas. Bārtija pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 6-1 guva virsroku pār krievieti Natāliju Vihļancevu, kura reitingā ir 79.pozīcijā.

Tāpat otrajā kārtā iekļuvusi arī planētas trešā rakete Garvinje Mugurusa no Spānijas, kura divu "French Open" bijušo čempionu duelī ar rezultātu 7-6 (7:0), 6-2 apspēlēja krievieti Svetlanu Kuzņecovu, kura WTA rangā ir 43.pozīcijā.

Mugurusai otrajā kārtā pretī stāsies rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmusī francūziete Fiona Ferro, kura WTA rangā ir 257.pozīcijā. Ferro pirmajā kārtā negaidīti ar 6-4, 6-2 uzvarēja vācieti Karīnu Vitheftu, kura reitingā atrodama 61.vietā.

Nākamo kārtu sasniegušajām tenisistēm pievienojās arī slavenā krieviete Marija Šarapova, kura ir ranga 30.numurs. 2012. un 2014.gada "French Open" čempione Šarapova ar rezultātu 6-1, 4-6, 6-3 uzvarēja nīderlandieti Rihelu Hogenkampu, kura WTA rangā ir 133.pozīcijā.

Otrajā kārtā iekļuvusi arī planētas septītā rakete Karolīne Garsija no Francijas. Francūziete pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-0 sagrāva ķīnieti Jinjinu Duaņu, kura WTA rangā ir 111.vietā.

Pirmajā kārtā apstājās pērnā gada čempione Jeļena Ostapenko, kā arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!