Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galveno treneri Bobu Hārtliju Omskas "Avangard" klubam sarunājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) zvaigzne Iļja Kovaļčuks, atklājis treneris.

Kā ziņojām, Stenlija kausa ieguvējs Hārtlijs piekritis Omskas kluba piedāvājumam un nākamās divas sezonas vadīs šo komandu KHL čempionātā. Līdz ar Hārtliju "Avangard" pievienosies arī viņa palīgs Latvijas izlasē Žaks Klutjē un videotreneris Aldis Āboliņš.

"Neatceros, pēc kuras tieši spēles man piezvanīja Kovaļčuks, bet mēs tobrīd bijām Herningā," izdevumam "Sport Ekspress" atklājis Hārtlijs. "Viņš man piezvanīja uzreiz pēc spēles, apsveica un teica: "Cilvēki no "Avangard" ļoti grib tevi par galveno treneri. Tev būtu vērts tur pastrādāt, jo tas ir spēcīgs klubs, teicama organizācija. Tu nenožēlosi."

"Šis ir izaicinājums, ko man gribējās pieņemt pēc tikšanās ar "Avangard" vadību Kopenhāgenā vēlu naktī," stāsta Hārtlijs. "Sarunas laikā mēs izteicām līdzīgas idejas, saruna bija ilga. Aleksandram Krilovam ("Avangard" direktoru padomes priekšsēdētāja) ir uzvarētāja acis un man šķita, ka esam ar viņu jau seni draugi. Tāpēc uzreiz padomāju, ka "Avangad" man ir piemērots. Jau pirmajā tikšanās reizē viņi man izteica piedāvājumu, bet es teicu, ka man par to jāparunā mājās. Sieva piekrita, viņa bija sajūsmā par ideju pārcelties uz Krieviju. Tā jūlija sākumā mēs ar viņu dosimies uz Omsku."

Par KHL treneris bija dzirdējis, un, ierodoties Rīgā darbam ar Latvijas izlasi, sekojis līdz Gagarina kausa izcīņai. "Godīgi sakot, mani iespaidoja hokeja augstais līmenis šeit," viņš saka. "Vēl vairāk mani iespaido tas, kā līga veido biznesu. Piemēra, translācijas, tās ir ļoti labas. Lieliskas. Ļoti profesionāli tiek vadītas. Kopumā, es esmu papētījis KHL, taču vēl ļoti daudz kas jāapgūst."

Trenera karjeru Hārtlijs sāka 1987. gadā, sākumā strādājot ar Kanādas junioru klubiem, bet 1993. gadā viņš pārcēlās uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), kur vadīja Kornvolas "Aces" un Hēršijas "Bears" komandu, ar kuru 1997. gadā izcīnīja Kaldera kausu.

Savukārt ar Kolorādo "Avalanche" Hārtlijs 2001. gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes NHL savus vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem.

Hārtlijs 2015. gadā tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!