Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ēģiptiešu advokāts Basems Vahba iesniedzis prasību pret Madrides "Real" aizsargu Serhio Ramosu par "Liverpool" ēģiptiešu uzbrucēja Muhameda Salaha traumēšanu UEFA Čempionu līgas finālspēlē, ziņo vietējie mediji.

Jurists uzskata, ka Ramoss apzināti traumējis Salahu, bet ja viņš saņems jebkādu naudas summu tiesā, to ziedos labdarībai.

"Ramoss apzināti traumēja Salahu un par to jāsoda. Es FIFA iesniedzu prasību un sūdzību," intervijā televīzijas kanālam "Sada El-Balad" izteicies Bahba. "Prasīšu kompensāciju par Ēģiptes tautai izdarīto psiholoģisko un fizisko kaitējumu, un tā var pārsniegt miljardu eiro."

UEFA Čempionu līgas finālspēlē, kurā ar 3:1 uzvarēja "Real", Salahs sadursmē ar Ramosu guva pleca traumu un, iespējams, izlaidīs šāgada Pasaules kausa finālturnīru, kurā Ēģiptes izlase iekļuva pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma. Pasaules futbola čempionātā Ēģiptes komanda pēdējoreiz spēlēja 1990. gadā un šogad to darīs trešo reizi turnīra vēsturē.

Pēc incidenta Čempionu līgas finālspēlē vietnē "Change.org" tika izvietota petīcija FIFA un UEFA, pieprasot no šīm organizācijām atbildību. Šo petīciju jau parakstījuši gandrīz 400 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!