Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas futbola zvaigzne Neimars izteicies, ka kādu dienu vēlētos strādāt kopā ar pašreizējo Anglijas komandas Mančestras "City" galveno treneri Žuzepu Gvardiolu.

"Vienmēr esmu vēlējies strādāt kopā ar Gvardiolu. Viņš atšķiras no citiem treneriem," medijam ESPN atklāja Neimars. "Es "Barcelona" klubā ierados vienu gadu pēc viņa aiziešanas un tiešām vēlētos darboties viņa vadībā."

Gvardiola laika posmā no 2008.līdz 2012.gadam bija Spānijas granda "Barcelona" galvenais treneris, izcīnot divas UEFA Čempionu līgas trofejas, kā arī Barselonas vienība viņa vadībā trīsreiz uzvarēja Spānijas čempionātā un divreiz Spānijas kausā.

Savukārt Neimars "Barcelona" pievienojās 2013.gadā, kad Gvardiola jau bija kļuvis par Minhenes "Bayern" galveno treneri.

Neimars Spānijā pavadīja četras sezonas, taču tad kļuva par Francijas čempiones Parīzes "Saint-Germain" spēlētāju, komandai pievienojoties par futbola pāreju rekordsummu, proti, 222 miljoniem eiro.

Sezonas laikā Neimars iedzīvojās pēdas savainojumā, kā dēļ viņam nācās izlaist daļu Francijas čempionāta maču, taču viņš vienalga tika atzīts par Francijas augstākās līgas labāko spēlētāju.

Atgūstoties no savainojuma, Neimars izteicies, ka šobrīd nav pilnībā gatavs atgriezties laukumā, taču paudis apņēmību piedalīties jūnijā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, kas risināsies Krievijā.

"Neesmu 100% gatavs atgriezties laukumā un esmu mazliet noraizējies, taču vēl ir laiks, lai sagatavotos," atzina Neimars. "Man ir vajadzīgs nedaudz laiks, lai atgūtu pārliecību, taču esmu gatavs spēlēt. Neviens mani no tā neatturēs.

Neimars laukumā nav izgājis kopš 25.februāra, taču jau pēdējās desmit dienas aizvada treniņus kopā ar Brazīlijas izlasi. "Jūtos fiziski labi un ar pēdu viss ir kārtībā. Protams, atsevišķas lietas šobrīd ir jāpielāgo un ir jūtams neliels diskomforts," skaidroja Neimars.

Brazīlijas futbolists arī noteica, ka spēlēt vēl vienā Pasaules kausā ir viņa sapnis.

Brazīlieši Pasaules kausa finālturnīrā pirmo spēli aizvadīs 17.jūnijā, kad spēkosies ar Šveici. Vēl apakšgrupā spēlēs Kostarika un Serbija.

Brazīlijas futbola izlase ir pieckārtēja Pasaules kausa ieguvēja, tomēr savu iepriekšējo titulu tā ieguva 2002.gadā.

Pasaules kausa izcīņa Krievijā sāksies 14.jūnijā un ilgs līdz 15.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!