Foto: isport.blesk.cz
Latvijas futbola izlases uzbrucēja Dāvja Ikaunieka pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" sestdien cieta zaudējumu Čehijas čempionāta pēdējās kārtas spēlē, komandai pametot augstāko divīziju.

Lai saglabātu vietu spēcīgāko komandu pulkā Jihlavas vienībai pēdējā kārtā pietika ar neizšķirtu pret principiālo pretinieci "Karvina", taču savā laukumā tika ciests zaudējums ar rezultātu 0:2 (0:0).

Ikaunieks laukumā pavadīja visas 90 minūtes, bet neglāba komandu no zaudējuma.

Mača rezultātu 66.minūtē atklāja tikko uz maiņu nākušais Jans Kalabiška, kurš pielika kāju vārtu priekšā piespēlētai bumbai. Savukārt kompensācijas laikā 11 metru soda sitienu realizēja Tomāšs Vāgners, nodrošinādams savai komandai uzvaru un aizsūtīdams "Vysočina" vienību uz pēc spēka otro līgu.

Arī šosezon pirmajā savstarpējā mačā pārāki ar 2:0 bija "Karvina" futbolisti.

Rezultatīvi spēlējošais Ikaunieks šosezon guva desmit vārtus, kas viņam deva dalītu piekto vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā.

"Vysočina" kopvērtējumā ar 30 punktiem 30 cīņās ieņēma 12.vietu 16 komandu vidū, kamēr "Karvina" ar tikpat punktiem bija pozīciju augstāk. Par Čehijas čempioni tika kronēta Plzeņas "Viktoria", kas iekrāja 66 punktus, otrā ar 59 punktiem bija Prāgas "Slavia", bet trešo vietu ar 56 punktiem ieņēma "Jablonec" vienība.

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā "Vysočina" ieņēma 14.vietu 16 komandu vidū un, tikai pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Iepriekšējā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 16 mačos guvis četrus vārtus.

Pašlaik 24 gadus vecais Ikaunieks bija starp kandidātiem uz 2017.gada Latvijas labākā futbolista balvu, kur gan palika otrais aiz pieredzējušā vārtsarga Andra Vaņina.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Polijas augstāko līgu pameta Latvijas futbola izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska un aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Ņidzicas "Termalica" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!