Foto: AFP/Scanpix/LETA

Titulētais britu velobraucējs Kristofers Frūms no "Sky" komandas sestdien prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" priekšpēdējā, 20.posmā, tikpat kā nodrošināja uzvaru sacensību kopvērtējumā.

Pirms pēdējā posma Frūms savu tuvāko sekotāju, pērn uzvarējušo nīderlandieti Tomu Dumulēnu no "Sunweb" vienības, apsteidz par 46 punktiem.

Svētdien pēdējā posmā riteņbraucējiem būs jāveic 115 kilometrus gara distance pa līdzenumu, kurā lielas pārmaiņas kopvērtējumā nav gaidāmas.

Sestdien priekšpēdējā etapā solo uzvaru izcīnīja spānis Mikels Njeve no "Mitchelton-Scott" vienības, 214 kilometrus garās distances finišu sasniedzot pēc piecām stundām 43 minūtēm un 38 sekundēm.

Otrajā vietā finišēja nīderlandietis Roberts Gesniks no "LottoNL-Jumbo" komandas, bet trešais bija "BORA - hansgrohe" vienību pārstāvošais austrietis Fēlikss Grosšartners. Gesniks uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 16 sekundes, kamēr Grosšartners bija vēl 25 sekundes lēnāks.

Distances pirmajā daļā atrāvienā bija aizgājis arī "Israel Cycling Academy" komandu pārstāvošais latvietis Krists Neilands, kurš starp vadošajiem sportistiem nefinišēja.

Cīņa par vadību kopvērtējuma ritēja līdz pat pēdējiem kilometriem. Pēdējā no trim pirmās kategorijas kāpumiem, aptuveni trīs kilometrus pirms finiša Dumulēnam radās grūtības noķert Frūmu un atņemt viņam līdera krekliņu. Frūms finišēja septītajā pozīcijā sešas minūtes un trīs sekundes aiz uzvarētāja, bet Dumulēns bija aiz viņa, tādējādi brits izdarīja skaļu pieteikumu uzvarai kopvērtējumā.

Frūms kļūs par pirmo britu riteņbraucēju, kurš uzvarējis "Giro d'Italia".

Pērn par šo sacensību uzvarētāju kļuva Dumulēns, kurš kopvērtējuma uzvarētāja laurus izrāva vien pēdējā - 21.posmā, kurā dalībnieki sacentās individuālajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!