Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova Francijas atklāto čempionātu sāks pret kolumbieti Marianu Dukē-Marinjo no Kolumbijas, kura pārvarēja kvalifikāciju.

Sevastova pie pretinieces tika papildus izlozē.

Dukē-Marinjo rangā ir 113.vietā, kamēr Sevastova ieņem 20.pozīciju. Abas tenisistes savā starpā tikušās četras reizes, panākumus dalot uz pusēm. Iepriekšējā tikšanās reize bija 2016.gadā Maljorkā, kad uzvarēja Sevastova, pēcāk Latvijas tenisistei tiekot līdz šī turnīra finālam.

Sevastovas un Dukē-Marinjo cīņas uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar itālietes Kamilas Džordži un amerikānietes Greisas Minas dueļa uzvarētāju.

Jau ziņots, ka pērnā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Aļona Ostapenko Francijas atklāto čempionātu sāks ar maču pret Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodas augstajā piektajā vietā, kas ir viņas karjeras rekords. Ar piekto vietu viņa izlikta arī Francijas atklātajā čempionātā un pirmajā kārtā spēkosies ar ranga 66.numuru Kozlovu.

Otrajā kārtā viņai iespējama tikšanās ar kādreizējo planētas pirmo raketi Viktoriju Azarenku, bet ceturtdaļfinālā - ar šī brīža WTA ranga ceturto numuru Jeļinu Svitoļinu.

Ostapenko un Kozlova savā starpā ir tikušās divas reizes, abās Latvijas tenisistei ciešot zaudējumus. Ukrainiete bija pārāka 2014.gadā ITF sacensībās Itālijā un 2016.gadā Hertogenbošas WTA "International" turnīra otrajā kārtā.

Francijas atklātajā čempionātā ar pirmo numuru izlikta pērnā gada fināliste Simona Halepa, kura šobrīd ir planētas pirmās raketes godā. Pirmajā kārtā rumāniete tiksies ar amerikānieti Elisoni Rīski, kura WTA rangā atrodama 105.pozīcijā.

Tāpat arī Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājai un planētas otrajai raketei Karolīnei Vozņacki pirmajā kārtā pretī stāsies ASV tenisiste, dānietei spēkojoties ar WTA ranga 44.numuru Danielu Kolinsu.

Savukārt titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa, kura atgriezusies pēc kortā pēc kļūšanas par māmiņu, šajā turnīrā nav starp izsētajām tenisistēm, jo rangā ieņem 453.pozīciju. 23 "Grand Slam" titulu īpašnieces Viljamsa pirmajā kārtā tiksies ar čehieti Kristīnu Plīškovu, kura rangā atrodama 70.vietā.

Viljamsa Francijas atklātajā čempionātā triumfējusi trīs reizes, bet šī turnīra ceturtajā kārtā viņai iespējama tikšanās ar divkārtējo "French Open" čempioni Mariju Šarapovu, kura WTA rangā ir 29.pozīcijā. Šarapova Francijas atklātajā čempionātā izlikta ar 28.numuru un pirmajā kārtā tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Jau ziņots, ka vīru turnīra pamatsacensības jau 12.gadu pēc kārtas sasniedza Ernests Gulbis, kurš pamatsacensību pirmajā kārtā tiksies ar Žilu Milleru no Luksemburgas.

Vīriem ar pirmo numuru izlikts par māla karali dēvētais Rafaels Nadals, kurš ir planētas pirmā rakete. Viņam pirmajā kārtā pretī stāsies ukrainis Aleksandrs Dolgopolovs, kurš ATP rangā ir 54.pozīcijā.

Planētas otrā rakete Rodžers Federers šajā turnīrā nepiedalīsies, bet ATP ranga trešajam numuram Aleksandram Zverevam pirmajā kārtā būs jātiekas ar lietuvieti Ričardu Beraņķi, kurš reitingā ir 92.pozīcijā.

Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrs sāksies svētdien un noslēgsies 10.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!