Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisistes Ernests Gulbis, kurš piektdien pārvarēja Francijas atklātā čempionāta kvalifikāciju, pamatsacensību pirmajā kārtā tiksies ar Luksemburgas veterānu Žilu Milleru.

29 gadus vecais Gulbis ar 35 gadus veco Milleru savā starpā augstākā līmeņa turnīros tikušies vienu reizi un turklāt "Grand Slam" turnīros. 2011. gada "US Open" otrās kārtas spēlē ar 3-6, 7-6 (7:4), 6-4, 7:6 (7:5) pārāks bija Luksemburgas tenisists.

Millers, kurš ir kreilis, pamatturnīrā izlikts ar 29. numuru, bet pasaules rangā atrodas 34. vietā. Karjeras laikā viņš uzvarējis divos ATP turnīros, bet viņa augstākā vieta pasaules rangā bijusi 20. Gulbis šobrīd pasaules rangā atrodas vien 162. vietā, bet savulaik bijis 10. vietā.

Gulbja un Millera spēles uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar 22 gadus veco itāli Mateo Beretīni vai 24 gadus veco vācieti Oskaru Otti. Beretīni pasaules rangā atrodas 96. vietā, bet vācietis ieņem 157. vietu. Beretīni uzreiz iekļuva "French Open" pamatturnīrā, bet Otte, tāpat kā Gulbis, pārvarēja kvalifikāciju.

Savukārt trešajā kārtā, ja Gulbis pārvarēs pirmās divas kārtas, potenciāli var tikties ar austrieti Dominiku Tīmu, kurš izlikts ar septīto numuru.

Ziņots, ka Gulbis piektdien pārvarēja "French Open" kvalifikācijas trešo kārtu un iekļuva pamatsacensībās, kurās spēlēs 12. gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!