Foto: LETA

Somijas hokeja kluba "Jokerit" zaudējumi pēdējās četrās sezonās, spēlējot Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), bijuši 50 miljoni eiro, vēsta somu izdevums "Ilta Sanomat".

Aprīlī par aiziešanu no kluba paziņoja Helsinku komandas lielākais akcionārs Hari Harkimo, kuram "uz papīra" piederēja 51% "Jokerit" akciju. Pārējās akcijas savās rokās tur krievu miljonārs Genādijs Timčenko un Rotenbergu ģimene, kuri ir iekļauti dažādos "melnajos sarakstos" saistībā ar Krievijai piespriestajām ekonomiskajām sankcijām. Kā norāda izdevums, Timčenko un Rotenbergi četru gadu laikā klubā ieguldījuši 40 miljonus eiro.

"Ilta Sanomat" prognozē, ka Harkimo piederējušās akcijas tiks sadalītas starp trīs investoriem. Starp tiem būšot ne tikai somu uzņēmēji, bet arī kāds pazīstams Somijas sportists. Saistībā ar "Jokerit" tiekot minēti kluba menedžeris Jari Kurri un Tēmu Selanē, tomēr finansiālās neskaidrības un bažas par naudas ieguldīšanas lietderību rada bažīgus potenciālos investorus, norāda izdevums.

KHL regulārajā sezonā "Jokerit" bija trešā Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņā izstājās otrajā kārtā, ar 2-4 piekāpjoties Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!