Ar trešā posma sacensībām 19 dažādās vecuma un meistarības grupās šīs nedēļas sestdienā Vecpiebalgas trasē turpināsies "SMScredit.lv BMX čempionāta" sezona. Svētdien turpat norisināsies Vecpiebalgas novada kausa izcīņas sacensības, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Noslēgusies UEC Eiropas kausa izcīņas sezona, bet jūnija pirmajā pusē Azerbaidžānā tiks aizvadītas pasaules čempionāta sacensības. Pilnā sparā BMX sezona turpinās arī Latvijā. Pašmāju vadošajā seriālā – "SMScredit.lv BMX čempionātā – aizvadīti pirmie divi posmi, kas norisinājās Ventspilī un Jelgavā, pulcējot kuplu dalībnieku skaitu ne vien no Latvijas, bet arī apkārtējām valstīm.

Šīs nedēļas sestdienā BMX saime pulcēsies Vecpiebalgā, kur vienā no Latvijas jaunākajām trasēm norisināsies "SMScredit.lv BMX čempionāta" trešais posms. Vecpiebalga var lepoties ar vienu no šobrīd vadošajiem Latvijas elites BMX sportistiem Helviju Babri, kurš savas karjeras laikā pārstāvējis tieši šī skaistā Vidzemes novada klubu.

Sacensību sākums gaidāms pulksten 13:00, kad notiks pirmie priekšbraucieni. Tikmēr izšķirošā cīņa par godalgām risināsies pēc pulksten 15:30. Tikmēr svētdien no pulksten 11:00 sāksies Vecpiebalgas novada kausa izcīņas sacensības, kas arī sola aizraujošas cīņas trasē un lielisku atmosfēru ārpus tās. Sesto gadu pēc kārtas Latvijas lielākā BMX sacensību seriāla galvenais atbalstītājs ir "SMScredit.lv".

"SMScredit.lv BMX čempionāta" sestajā sezonā iekļauti kopumā septiņi posmi, kas visas sezonas garumā norisinās dažādās Latvijas vietās. Sacensību seriāls, kurā piedalās dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas un Baltkrievijas, orientēts uz bērnu, jauniešu, kā arī amatieru grupām. Tomēr katrā posmā par uzvaru sacentīsies arī elites un junioru apvienotās grupas sportisti.

2018. gada "SMScredit.lv BMX čempionāta" sezonas kalendārs:

26.05. – Vecpiebalga

16.06. – Burtnieku novads (Avoti)

28.07. – Madona

11.08. – Saldus

25.08. – Rīga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!