Foto: LETA
Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva 11 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta pēdējā mačā, kaldinādams Fuenlavradas "Montakit" komandu uzvaru.

Noslēdzoties regulārajam čempionātam, kļuva zināmi visi izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla pāri. Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" par ceļazīmi uz pusfinālu cīnīsies ar Malagas "Unicaja" komandu, Anžejs Pasečņiks un Grankanārijas "Herbalife" spēkosies pret iepriekšējās sezonas čempioni "Valencia Basket", Rodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas "Lassa" duelēsies ar Andoras "MoraBanc", kamēr ULEB Eirolīgas čempione Madrides "Real" mēros spēkus ar Tenerifes "Iberostar".

"Montakit" vienība savā laukumā ar rezultātu 84:70 (19:17, 25:15, 17:20, 23:18) pārspēja Sansevastjanas "Delteco GBC" komandu.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja desmit bumbas zem groziem, veica trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja četras piezīmes. Par savu sniegumu viņš iekrāja 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Šmitam šis bija karjerā otrais "double-double" Spānijas čempionāta mačos.

"Montakit" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija slovēnis Luka Rupniks.

Šmits pērn septembrī noslēdza piecu gadu līgumu ar Barselonas "Lassa" komandu, bet šajā sezonā tika izīrēts savai iepriekš pārstāvētajai "Montakit" vienībai. Tā kā Fuenlavradas basketbolisti neiekļuva izslēgšanas turnīrā, Šmits ceturtdien aizvadīja savu, iespējams, pēdējo spēli "Montakit" kreklā.

Savukārt "Kirolbet Baskonia" regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā ar 83:77 (23:14, 23:15, 15:18, 32:20) apspēlēja Kompostelas "Monbus Obradoiro" komandu ar Mārtiņu Laksu sastāvā.

Timma šajā mačā guva deviņus punktus, 21 minūtes un 36 sekunžu laikā grozā raidot trīs no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš veica divas rezultatīvas piespēles, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Mālmanis divu minūšu un 21 sekundes laikā tika pie vienas piezīmes un negatīva efektivitātes koeficienta -1.

Zaudētāju rindās Laksa nospēlēja astoņas minūtes, kuru laikā realizēja savu vienīgo tālmetienu, bet aizmeta garām vienu divpunktu metienu. Viņš maču noslēdza ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Luka Vildosa, bet zaudētājiem ar 19 punktiem atzīmējās ukrainis Artjoms Pustovijs.

Tikmēr Pasečņiks regulāro čempionātu noslēdza ar diviem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā "Herbalife" savā laukumā ar rezultātu 88:78 (27:25, 14:22, 26:15, 21:16) pārspēja pagājušajā nedēļā ULEB Eirolīgā triumfējušo Madrides "Real".

Pasečņiks laukumā pavadīja piecas minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija zviedrs Markuss Ēriksons.

Savukārt pretiniekiem, kuriem šoreiz nepalīdzēja Eirolīgas MVP Luka Dončičs, tikpat sameta amerikānis Džeisī Kerols.

Ar uzvaru izslēgšanas turnīram iesildījās "Lassa", kas mājās ar 100:84 (31:20, 23:24, 22:16, 24:24) apspēlēja Saragosas "Tecnyconta" ar Latvijas izlases kapteini Jāni Timmu sastāvā.

Kurucs šajā mačā nospēlēja divas minūtes un desmit sekundes, aizmetot garām vienu tālmetienu un bloķējot vienu metienu.

Tikmēr Blūms nospēlētajās piecās minūtēs un 14 sekundēs realizēja savu vienīgo tālmetienu un tika pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās francūzis Adrjēns Muarmans, bet Saragosas vienībā 19 punktus guva kanādietis Dilans Eniss.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika talantīgais Artūrs Žagars, kamēr viņa pārstāvētā Badalonas "Divina Seguros Joventut" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 85:78 (14:18, 22:18, 25:25, 24:17) uzvarēja šosezon ULEB Eirolīgā spēlējušo Malagas "Unicaja".

Spānijas regulārajā čempionātā ar 30 uzvarām 34 spēlēs pārliecinoši triumfēja Madrides "Real", tai ar 25 uzvarām sekoja Vitorijas "Kirolbet Baskonia", bet Barselonas "Lassa" kontā bija 24 panākumi. Pirmo četrinieku ar 22 panākumiem noslēdza iepriekšējās sezonas čempione "Valencia Basket", bet tālāk ar 19 uzvarām sekoja Grankanārijas "Herbalife".

Fuenlavradas "Montakit" vienība ar 17 panākumiem bija uzreiz aiz pirmā astotnieka, tādējādi neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Vēl Kompostelas "Monbus Obradoiro" ar 14 uzvarām bija 13.vietā, Badalonas "Divina Seguros Joventut" ar 12 uzvarām bija 15.pozīcijā, bet Saragosas "Tecnyconta" ar desmit panākumiem bija 16.vietā starp 18 vienībām un saglabāja vietu augstākajā līgā.

Komandām regulārajā čempionātā jāaizvada 34 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!