Foto: AP/Scanpix
Anglijas premjerlīgas klubs Totenhemas "Hotspur" pagarinājis līgumu ar komandas līdzšinējo treneri Maurisio Početīno vēl uz pieciem gadiem, ziņo vienība.

Vienošanās ar pašlaik 46 gadus veco treneri panākta līdz 2023.gadam. Tāpat līgumus pagarinājuši arī Početīno asistenti Totenhemas kluba pirmajā komandā - Hesuss Peress, Migels D'Agostino un Toni Himeness.

Početīno Ziemeļlondonas kluba treneru štābu pastiprināja 2014.gadā, pirms tam trenējot tādas komandas kā "Southampton" Anglijā un Barselonas "Espanyol" Spānijā. Trenējot "Hotspur" komandu, Početīno ir aizvadījis 218 spēles Anglijas spēcīgākajā līgā un izcīnījis 121 uzvaru.

Aizvadītajā sezonā Početīno aizveda Totenhemas vienību līdz trešajai pozīcijai Anglijas premjerlīgā, kas ļaus argentīniešu speciālista vadītajai komandai nākamsezon piedalīties UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Šosezon "Hotspur" aizvadīja teicamu Čempionu līgas grupu turnīru, finišējot pirmajā vietā un aiz sevis atstājot nākamo finālisti Madrides "Real". Astotdaļfinālā gan apstājās Totenhemas kluba ceļš, divu spēļu summā piekāpjoties Turīnas "Juventus" komandai.

"Priecājos, ka esam panākuši vienošanos ar Početīno vēl uz piecām sezonām," izteicās kluba vadītājs Daniels Levijs. "Maurisio ir radījis lielisku komandas garu un izveidojis spēles stilu, ko skatītājiem ir patīkami vērot."

"Esmu pagodināts parakstīt jaunu ilgtermiņa līgumu ar komandu," noteica Početīno. "Priecājos, ka būšu treneris, kurš klubu ievedīs jaunajā pasaules klases stadionā."

Aizvadītajā sezonā "Hotspur" spēlēja Anglijā prestižajā Vemblija stadionā. Iepriekš kluba mājvieta bija "White Hart Lane" arēna, kas pēc 2016./17.gada sezonas tika nojaukta, bet Vemblija stadions bija vienības pagaidu mājvieta. Savukārt 2018./19.gada sezonu "Hotspur" varēs uzsākt jaunajā stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!