Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par viena gada līgumu ar Latvijas sieviešu valstsvienības spēlētāju Aiju Brumermani, kurai tā būs atgriešajās komandā pēc astoņu gadu pārtraukuma, informēja kluba preses dienests.

Brumermane 2018. gada sezonā, spēlējot "Landerneau Bretagne Basket" sastāvā, uzvarēja Francijas otrajā līgā, finālā ar 2-1 pārspējot "Angers" vienību. Latviete kļuva par komandas vērtīgāko spēlētāju, regulārajā sezonā 22 spēlēs vidēji 27:02 minūtēs atzīmējoties ar 10,6 punktiem un 6,2 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,8 rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu 14,82.

Tāpat viņa ir spēlējusi piecos Eiropas čempionāta finālturnīros Latvijas izlases sastāvā (2005., 2007., 2009., 2013. un 2017. gadā). Latvijas valstsvienībā debitēja 2005. gada 6. augustā un šobrīd aizvadījusi 103 spēles un guvusi 367 punktus. Viena no četrām spēlētājām, kura valstsvienības rindās kvalificējās gan olimpiskajām spēlēm, gan Pasaules kausa izcīņai.

Brumermane ir trīskārtēja Latvijas čempione, piecas sezonas aizvadījusi FIBA Eirolīgā, kā arī ir Itālijas Superkausa ieguvēja, Itālijas vicečempione un bronzas ieguvēja Ungārijā.


"Aija Brumermane aizvadīja ļoti labu sezonu Francijā, izcīnot pirmo vietu Francijas otrajā līgā. Komplektējot sastāvu, vēlējāmies piesaistīt izteiktu piekto numuru un, pirmkārt, izvērtējām latviešu spēlētājas. Aija iepriekšējā Eiropas čempionātā apliecināja, ka ir labs aizsargs groza tuvumā un blokos ar bumbu, kā arī aktīvi spēlē uzbrukumā – tiešā groza tuvumā un soda laukumā. Viņa apguvusi valstsvienības sistēmas, tāpēc ceram, ka spēs ātri iejusties un palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras," sacīja "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"Saņēmu vairākus piedāvājumus no Francijas klubiem," neslēpa Brumermane. "TTT piedāvājumā uzrunāja divas iespējas – pirmkārt, spēlēšana Eiropas kausā vai, pozitīva iznākuma gadījumā, Eirolīgā, otrkārt, atgriešanās mājās. Kopā ar ģimeni pieņēmu lēmumu – spēlēšu Rīgā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!