Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Soļa attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināla trešdien, 23. maijā, nonāca Bostonas "Celtics", kas Austrumu konferences fināla piektajā spēlē savās mājās ar 96:83 (32:19, 21:23, 23:18, 20:23) pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Celtics" ir vadībā ar 3-2, bet nākamais mačs 25. maijā notiks Klīvlendā. Ja sērijā būs nepieciešama izšķirošā, septītā spēle, tā 27. maijā notiks Bostonā. "Celtics" ir ļoti labas izredzes iekļūt finālā, jo komanda šogad savās mājās uzvarējusi visās 10 "play off" spēlēs, un sērijā pret "Cavaliers" tai ir sava laukuma priekšrocības.

"Cavaliers" pirmajā ceturtdaļā tikai uz brīdi bija vadībā, bet pirmās ceturtdaļas vidū iniciatīvu pārņēma "Celtics" un to neatdeva līdz pat spēles beigām.

Uzvarētājiem labākais bija NBA debitants, 20 gadus vecais Džeisons Teitums, kurš guva 24 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un divreiz bloķēja pretinieku metienus. Tagad viņa kontā ir jau 312 punkti izslēgšanas spēlēs, kas ir visu laiku ceturtais labākais rādītājs NBA vēsturē.

Vēl uzvarētājiem 17 puntkus guva Dželens Brauns, bet Els Horfords guva 15 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. "Cavaliers" rindās, kā ierasts, rezultatīvākais bija Lebrons Džeimss, kurš šoreiz samierinājās ar 26 punktiem un 10 atlēkušām bumbām. 14 punktus guva Kevins Lavs, bet nevienam citam "Cavaliers" basketbolistam neizdevās sasniegt 10 punktu robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!