Foto: basket.lv
"Jūrmalas" komanda trešdien pirmo reizi vēsturē ieguva "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas godalgas.

Bronzas sērijas trešajā spēlē "Jūrmala" savā laukumā ar 80:67 (13:9, 14:15, 24:20, 29:23) pieveica "Ogri", sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar pārliecinošo 3-0.

"Jūrmalas" sastāvā 18 punktus iemeta Andrejs Šeļakovs, kamēr 12 punkti Uģim Pinetem un Denisam Krestiņinam, bet desmit iemeta pieredzējušais Artūrs Strēlnieks.

Savukārt "Ogres" vienībā 18 punktus sameta Mārcis Vītols, bet par vienu mazāk guva Jānis Pozņaks, kuri bija vienīgie komandā vismaz desmit gūto punktu robežu sasniegušie basketbolisti.

Pirmajā puslaikā starp abām komandām bija ļoti mazrezultatīva cīņa, vienībām vairāk koncentrējoties uz aizsardzību. Tiesa, krietni labāk šo maču sāka jūrmalnieki, kuri pēc Pinetes, Šeļakova, Strēlnieka un Kristapa Pļavnieka precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 9:0. Uzreiz pēc tam ar deviņu punktu izrāvienu jau atbildēja "Ogre", panākdama neizšķirtu 9:9, bet pirmo ceturtdaļu ar četru punktu vadību (13:9) noslēdza Jūrmalas vienība.

Nerezultatīvs basketbols turpinājās arī otrajā ceturtdaļā. Visu laiku dažu punktu vadībā gan atradās "Jūrmala", bet pirmo puslaiku tā noslēdza ar trīs punktu pārsvaru (27:24).

Otrajā puslaikā jau bija vērojams cita tipa basketbols. Tas bija kļuvis rezultatīvāks, bet tā ievadā pirmo reizi pēc Gunta Sīpoliņa trejača "Ogre" izvirzījās vadībā (33:31), turklāt jūrmalnieki mājiniekus vēl kādu brīdi panākt nespēja. Tiesa, trešā ceturkšņa pēdējās minūtēs "Jūrmalas" basketbolisti veica nelielu izrāvienu un noslēdzošās desmit minūtes iesāka jau ar septiņu punktu vadību - 51:44.

Lūzuma punkts pienāca līdz ar ceturtās ceturtdaļas sākumu, jo divu minūšu laikā "Jūrmala" guva 12 punktus pēc kārtas un sasniedza jau 19 punktu pārsvaru (63:44). Mača noslēdzošajās astoņās minūtēs "Ogre" tā arī nespēja atrast argumentus, lai lauztu dueļa gaitu, tāpēc noslēgumā par LBL bronzas medaļnieci tika kronēta "Jūrmala".

Kā vēstīts, sērijas pirmajos divos mačos pārāka ar 77:71 un 99:83 bija "Jūrmalas" komanda.

Pirms tam LBL pusfinālā "Jūrmala" pārliecinoši ar 0-3 piekāpās pašreizējajiem Latvijas čempioniem "VEF Rīga", kamēr "Ogre" ar 1-3 atzina "Ventspils" pārākumu. Finālsērijā, kas ilgs līdz četrām uzvarām, pēc diviem mačiem rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Jūrmalas komanda bronzas sērijā piedalījās otro reizi. Pirmajā piegājienā 2014.gadā ar 1-3 tika zaudēts "Jēkabpilij". Savukārt Ogre kļuvusi par 11.Latvijas pilsētu, kuras basketbolisti piedalījušies valsts čempionāta bronzas sērijā.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā savstarpējo spēļu bilance bija 3-1 "Jūrmalas" labā, tomēr maču rezultāti liecināja par spēku līdzsvaru, ko galotnē izjauca tikai sīkas nianses - 86:83, 85:82, 88:86 un 81:82.

Bronzas sērijā 19 reižu uzvarējusi komanda, kas pamatturnīrā finišējusi augstākā vietā, bet septiņos gadījumos virsroku guvusi komanda, kas bijusi zemākā pozīcijā.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza "Ventspils", kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās "Betsafe"/"Liepāja".

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdza "Valmiera"/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalījās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!