Foto: DELFI

Krievijas izlasē iekļautie futbolisti, kuri pretendē uz dalību šī gada Pasaules kausa finālturnīrā, nav lietojuši aizliegtās vielas, paziņojusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Kā šomēnes vēstīja Vācijas televīzijas kanāls ARD, paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļautajiem futbolistiem tika veikti dopinga testi un aizdomīgās proves tika slēptas.

Kā ziņoja ARD, pastāv aizdomas, kas pēc Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) reida 2014.gadā krievu antidopinga pārstāvji pieseguši aizdomīgus krievu futbolistu dopinga rezultātus.

Kopumā pēc Krievijas čempionāta futbola spēlēm tika ievāktas 155 analīzes, bet aizdomīgos paraugus Maskavas Antidopinga laboratorija slēpusi.

Tikmēr FIFA ziņo, ka nav pietiekamu pierādījumu, lai kādu no Krievijas izlases paplašinātajā sarakstā iekļautajiem futbolistiem apsūdzētu dopinga lietošanā.

Informāciju par aizdomīgajām dopinga provēm kanālam ARD atklāja nu jau slavenais Grigorijs Rodčenkovs, kurš savulaik bija Maskavas Antidopinga laboratorijas vadītājs. Tieši viņš ir atslēgas figūra visā Krievijas dopinga skandālā. Pašlaik Rodčenkovs atrodas nezināmā vietā ASV, būdams iekļauts Federālās izmeklēšanas biroja (FIB) liecinieku aizsardzības programmā.

Krievijas vicepremjers Mutko pērn gada izskaņā atkāpās no šī gada Pasaules kausa izcīņas orgkomitejas vadītāja amata, kā arī apturēja savu darbu Krievijas Futbola savienības prezidenta postenī.

Krievijā 14.jūnijā sāksies Pasaules kausa finālturnīrs, tam ilgstot līdz 15.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!