Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis savā neilgajā karjerā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) daudzos spēles elementos uzlabojis savas prasmes, sarunā ar portālu "Delfi" priecājās latvieša bijušais treneris Spānijas klubā "Sevilla" Aito Renesess.

Šobrīd Renesess strādā Vācijas bundeslīgas klubā Berlīnes "Alba", bet 2012. gadā viņš deva iespēju Porziņģim spēlēt "Sevilla" pirmās komandas sastāvā. Speciālists atcerējās, kad viņš latvieti pirmo reizi redzēja darbībā.

"Pirmo reizi es viņu redzēju junioru turnīrā netālu no Barselonas, un es biju ļoti pārsteigts, jo viņš bija ļoti garš, spēlēja tālu prom no groza un bija ļoti aktīvs," stāstīja Renesess.

Tagad Spānijas basketbola treneris priecājas redzēt, kā Porziņģis pilnveidojis savu spēli, jo savas profesionālās karjeras sākumā viņam bija lielas problēmas ar spēles izpratni.

"Pirmā lieta, ko viņš izdarīja, kļuva fiziski spēcīgāks, jo viņš bija vājš, gluži kā gandrīz visi garie spēlētāji. Kad Kristaps sāka spēlēt Seviljas pirmajā komandā, viņš spēlēja kā vieglais uzbrucējs trešā numura pozīcijā, jo viņam nebija atbilstošās prasmes, lai spēlētu zem groza," skaidroja Renesess. "Otrā lieta, ko viņš iemācījās bija basketbola izpratne, jo sākumā viņš nezināja, kur viņam vajag atrasties laukumā. Tagad viņš labi lasa spēli, zina, kur vajag piespēlēt, kad vajag lauzties uz grozu, kad vajag mest un kā ieņemt pozīciju. Pēc karjeras Spānijā viņš fundamentāli kļuvis par labāku spēlētāju. Viņam vēl jāuzlabo savs spēles ritms. Esmu ļoti priecīgs par to, kā viņš uzlabojis savu spēli un kā viņš spēlē NBA".

"Porziņģim dažādās situācijās vajag būt aktīvākam. Kad viņš ir gatavs spēlēt, viņa komanda ir labāka. Viņš ar saviem metieniem, piespēlēm, caurgājieniem, ar saviem blokiem un atlēkušajām bumbām var uzvarēt ikvienu pretinieku. Es esmu Kristapa Porziņģa fans," turpināja speciālists.

Savas karjeras laikā Renesess trenējis ne tikai Porziņģi, bet arī Anžeju Pasečņiku. Tāpat viņš strādājis ar tādām spāņu zvaigznēm kā Rūdijs Fernandess, Pau Gasols un Huans Karloss Navaro, palīdzot sasniegt lielas lietas basketbolā.

"Nav slepenas receptes," par jauno spēlētāju sagatavošanu lielajam basketbolam teica Renesess. "Galvenais, lai viņiem ir talants un vēlme spēlēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!