Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Otrdienas, 22. maija, rītā Ukrainā sākta plaša mēroga operācija, kas vērsta pret futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu, vēsta Ukrainas masu mediji.

Ukrainas tiesībsargājošās iestādes un drošības iestāžu speciālās vienības otrdien veikušais vairāk nekā 50 kratīšanas deviņos valsts rajonos. Pagaidām netiek ziņots, cik personas šajā lietā ir aizturētas.

Zināms, ka spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālā iesaistītas piecas organizētās noziedzības grupas. Spēļu rezultātu ietekmēšanas skandāla ietvaros aizdomu ēna krīt pār dažādiem ar futbolu saistītiem cilvēkiem – pašiem futbolistiem, treneriem, spēļu tiesnešiem, kā arī klubu darbiniekiem un pat klubu prezidentiem.

Tiek ziņots, ka speciālā operācija plānota jau ilgstoši, bet netika realizēta, kamēr nenoslēgsies Ukrainas futbola čempionāts. Tā kā spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālā iesaistīti vairāki klubi, tad pēc to diskvalifikācijas būtu apdraudēta turnīra pēdējo kārtu normāla norise.

Plaša mēroga operācija saistībā ar futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu Ukrainā veikta tikai dažas dienas pirms UEFA Čempionu līgas fināla, kas šo sestdien notiks Kijevā. Par Čempionu līgas kausu šajā mačā spēlēs "Real Madrid" un 'Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!