Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisists Artūrs Lazdiņš pirmdien izcīnīja uzvaru Ugandā notiekošā Kampalas "Futures" turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Lazdiņš duetā ar ar Dienvidāfrikas Republikas tenisistu Lensu Pjēru du Toitu uzvarēja Ivanu Nedeļko no Krievijas un Anšumatu Srivastavu no Indijas, Latvijas un DĀR tenisistu duetam svinot panākumu ar rezultātu 6-2, 7-5.

Lazdiņš pie ATP dubultspēļu punktiem gan vēl nav ticis, jo tie šajā līmenī tiek piešķirti vien no pusfināla sasniegšanas.

Latvijas tenisists Ugandā startēs arī vienspēlēs, kur pirmajā kārtā tiksies ar Metu Makbraidu no ASV, kurš šajā turnīrā pārvarēja kvalifikāciju. Lazdiņš pasaules rangā ir 1377.vietā, bet Makbraids tajā neatrodas.

Tāpat citos zemākā līmeņa turnīros šonedēļ startēja Artūrs Kuļibaba, kurš cieta neveiksmi Ungārijā notiekošā Balatonalmadi "Futures" turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā, bet pamatsacensību sasniegšanai bija nepieciešamas trīs uzvaras.

Savukārt dāmām Turcijas pilsētā Antaljā ITF 15 000 sērijas turnīrā kvalifikāciju vienspēlēs nepārvarēja Irina Ļapustina, kura zaudēja izšķirošajā otrajā kārtā. Ļapustina gan piedalīsies dubultspēļu pamatsacensībās, kur startēs duetā ar brazīlieti Ēriku Drozdu Pereiru, kurai zaudēja vienspēļu kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!