Foto: F64
Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis nosaucis kandidātus startam Eiropas U18 čempionātā, kas no 28. jūlija līdz 5. augustam risināsies Ventspilī, Liepājā un Rīgā, informēja Latvijas Basketbola savienība.

Kandidātu sarakstā iekļauts 21 spēlētājs, no kuriem lielākā daļa spēlē Latvijas komandās. Savukārt Artūrs Žagars un Artūrs Kurucs pērn pārstāvēja Spānijas klubu sistēmas, bet Jēkabs Beks spēlēja Vācijā.

"Šogad vairākiem LBL klubiem bija finansiālas problēmas, tāpēc labākajiem pašmāju jaunajiem spēlētājiem pavērās lielākas iespējas spēlēt Latvijā augstākajā līmenī. Gan izlasei, gan pašiem jaunajiem tas bija pozitīvi. Pirms dažiem gadiem U-18 izlase spēlēja LBL kā vienota komanda un, kā jau daudzi treneri ir teikuši, tā bija lieliska iespēja un deva arī labus rezultātus gan izlasei, gan atsevišķiem spēlētājiem. Gribēju pārbaudīt arī 2001. gadā dzimušo fiziski spēcīgo ceturtās pozīcijas spēlētāju Kristoferu Strautmani, kurš šo sezonu pavadīja Itālijā, taču viņam pēc garās sezonas nepieciešama atpūta un individuālais darbs," teica Visockis-Rubenis.

"Basketbolā spēlēs un čempionātos uzvar Komanda. Īsts līderis ir tas, kurš padara labākus citus. Tas nozīmē, ka mums ir jāizveido saliedēta, sabalansēta komanda," par komandas mikroklimatu izteicās galvenais treneris. "Jau vairākkārt esmu teicis, ka šajā izlasē nav Kristapa Porziņģa, Andžeja Pasečnika vai Rodiona Kuruca ap kuriem varēja būvēt komandu. Šīs izlases lielākais trumpis ir viengabalainība – sabalansēts sastāvs, kur katrs spēlētājs papildina viens otru. Egoismam te nav vietas."

Latvijas komanda Eiropas čempionātu sāks Ventspilī, A grupas turnīrā cīnoties ar Horvātijas, Grieķijas un Itālijas komandām. Astotdaļfinālā A grupas četrinieks tiksies ar B grupas vienībām (Turcija, Krievija, Francija, Vācija). Citas astoņas komandas grupas turnīrus un astotdaļfināla spēles aizvadīs Liepājā. Astotdaļfināla uzvarētāji Rīgā 3., 4. un 5. augustā cīnīsies par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu.

"Pašmāju čempionāts ir reizē svētki un liela atbildība, bet, ja mēs sāksim domāt tādās kategorijās, tad viss process izvērtīsies pārlieku emocionāls," uzsvēra Visockis-Rubenis. "Mums jāiegulda gudrs, smags un mērķtiecīgs darbs, koncentrējoties uz uzdevumiem, kas jāizpilda katru dienu. Jācenšas izbaudīt pats process, bet izbaudīt varam tikai tad, ja sevi atdodam pilnībā darbam, ko darām. Jāuzvar katrā treniņā, katru dienu. Ja to izdarīsim, tas dos iekšējo pārliecību, ka varam sasniegt izvirzītos mērķus. Soli pa solim."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!