Varšavas "Legia" svētdien trešo gadu pēc kārtas kļuva par Polijas čempioni futbolā, lai gan noslēdzošo čempionāta kārtu aizēnoja līdzjutēju nemieri.

"Legia" svētdien aizvadīja noslēdzošo Polijas čempionāta maču un atradās vadībā ar 2:0 izbraukumā pret Poznaņas "Lech", kad otrajā puslaikā mājinieku fani uz laukuma uzmeta dūmu sveces, kā arī paši metās pie futbolistiem. Tā rezultātā tika iesaistīta policija, kas karstasinīgākos līdzjutējus nomierināja.

Cīņa tika pārtraukta 77.minūtē un tā arī netika atsākta, bet "Legia" vienībai tika piešķirta tehniskā uzvara ar 3:0.

Tas klubam ļāva 13.reizi kļūt par Polijas čempionu, kas tikai par vienu titulu atpaliek no rekorda, ko savulaik uzstādīja Zabžes "Gornik" un Hožuvas "Ruch".

Zīmīgi, ka "Legia" sistēmā ir arī talantīgais Latvijas vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, kurš ziemā ar šo komandu parakstīja līgumu līdz 2019.gada janvāra beigām.

Polijas čempionāta noslēgumā "Legia" iekrāja 70 punktus 37 spēlēs, par trim punktiem apsteidzot Belastokas "Jagiellonia", kamēr trešā ar 60 punktiem bija "Lech".

Polijas čempionātā pēc 30 kārtām 16 komandas tika sadalītas divās grupās, vadošajām astoņām izlemjot Polijas čempiontitula likteni.

Savukārt pārējās cīnījās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, tostarp Latvijas futbolistu pārstāvētās Gdiņas "Arka" (Pāvels Šteinbors), Krakovas "Cracovia" (Deniss Rakels), Vroclavas "Šlask" (Igors Tarasovs) un Ņidzicas "Termalica" (Vitālijs Maksimenko, Vladislavs Gutkovskis), kas gan zaudēja vietu Polijas ekstraklasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!