Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmajiem finālistiem svētdien, 20. maijā, sensacionāli kļuva jaunizveidotais klubs Lasvegasas "Golden Knights", kas atkārtojis 50 gadus senu NHL panākumu.

Stenlija kausa pusfināla jeb Rietumu konferences fināla sērijas piektajā spēlē viesos "Golden Knights" ar 2:1 pieveica Vinipegas "Jets", sērijā uzvarot ar 4-1. Tagad Stenlija kausa finālā Lasvegasas klubs tiksies ar Tampabejas "Lightning" vai Vašingtonas "Capitals".

Pirmajā periodā uz Aleksa Tača gūtajiem vārtiem "Jets" atbildēja ar Džoša Moriseja precīzo metienu. Uzvaru "Golden Knights" nodrošināja Raiana Rīvsa otrā perioda vidū gūtie vārti, bet Marks Andrē Flerī uzvarētāju rindās atvairīja 31 metienu.

"Golden Knights" ir tikai trešā komanda NHL vēsturē, kas savā pirmajā sezonā tiek līdz finālspēlei. Pirms 100 gadiem to paveica Toronto "Arenas", bet pirms 50 gadiem tas padevās Sentluisas "Blues". Kopš 20. gadsimta 60. gadiem "Golden Knights" ir pirmā organizācija Ziemeļamerikas četru vadošo sporta līgu (NHL, NBA, NFL un MLB) rindās, kas savā debijas sezonā tiek līdz čempionu titula cīņai.

Tāpat Lasvegasas klubs ir tikai sestais NHL vēsturē, kas jau savā pirmajā "play off" sezonā aizcīnās līdz finālam. Iepriekšējo reizi 1996. gadā to izdarīja Floridas "Panthers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!