Foto: AFP/Scanpix
"Jūrmalas" vienība svētdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļām.

Bronzas sērijas otrajā spēlē "Jūrmala" viesos ar 99:83 (24:20, 24:23, 21:18, 30:22) uzvarēja "Ogri", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0. Jūrmalniekiem iespēja noslēgt šo sēriju būs jau trešdien savā laukumā.

"Jūrmalas" sastāvā 21 punktu guva Edgars Jermanovs, bet 17 punkti bija pieredzējušajam Artūram Strēlniekam, kamēr 16 punkti tika Kristapam Pļavniekiem.

Savukārt "Ogres" rindās 22 punkti Jānim Pozņakam, bet 14 - Rinaldam Sirsniņam, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Jūrmalnieki mača sākumā uzvarēja cīņā par iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 10:5, tomēr ogrēnieši tālāk viņus nepalaida. Tiesa, "Ogre" panākt pretiniekus īsti nespēja, turklāt "Jūrmala" pirmā puslaika beigās pēc Ervīna Jonāta diviem precīziem "sodiņiem" panāca deviņu punktu pārsvaru (48:39).

Līdz pārtraukumam ogrēnieši gan četrus punktus atguva, bet otrā puslaika ievadā pietuvojās līdz 47:50, tomēr uzreiz pēc tam izrāvienu jau veica "Jūrmala", panākdama drošo 64:49. Lai arī dažus punktus mājinieki pēc tam atguva, jūrmalnieki bija ieguvuši solīdu pārsvaru, ko arī centās nosargāt.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas trīsarpus minūtes, "Ogres" basketbolists Mārcis Vītols ar diviem soda metieniem panāca 75:80, tomēr tuvāk jūrmalnieki pietuvoties neļāva, turklāt galotnē lieliski nospēlēja Ivars Rihards Žvīgurs, kurš īsā laikā guva astoņus punktus.

Pirms pēdējās minūtes ogrēniešu galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis bija neizpratnē par tiesnešu lēmumu, kā rezultātā viņš saņēma tehnisko piezīmi. "Jūrmalas" basketbolists Artūrs Strēlnieks realizēja trīs soda metienus, bet Haralds Kārlis pievienoja precīzu divpunktnieku. Tas viesiem ļāva atrauties jau līdz 94:81, beigās panākumu arī nosargājot.

Kā vēstīts, bronzas sērijas pirmajā mačā ar 77:71 virsroku guva "Jūrmala".

Pirms tam LBL pusfinālā "Jūrmala" pārliecinoši ar 0-3 piekāpās pašreizējajiem Latvijas čempioniem "VEF Rīga", kamēr "Ogre" ar 1-3 atzina "Ventspils" pārākumu. Finālsērijā, kas ilgs līdz četrām uzvarām, ar 1-0 vadībā ir "Ventspils", bet nākamais mačs notiks jau pirmdien.

Jūrmalas komanda bronzas sērijā piedalās otro reizi. Pirmajā piegājienā 2014.gadā ar 1-3 tika zaudēts "Jēkabpilij". Savukārt Ogre kļuvusi par 11.Latvijas pilsētu, kuras basketbolisti piedalās valsts čempionāta bronzas sērijā.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā savstarpējo spēļu bilance bija 3-1 "Jūrmalas" labā, tomēr maču rezultāti liecināja par spēku līdzsvaru, ko galotnē izjaukušas tikai sīkas nianses - 86:83, 85:82, 88:86 un 81:82.

Bronzas šerijā 18 reižu uzvarējusi komanda, kas pamatturnīrā finišējusi augstākā vietā, bet septiņos gadījumos virsroku guvusi komanda, kas bijusi zemākā vietā.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza "Ventspils", kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās "Betsafe"/"Liepāja".

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdza "Valmiera"/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalījās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!