Foto: www.cev.eu
Latvijas volejbola izlasei uzvarētajā mačā pret Austriju bija daudz kļūdu servēs, pēc spēles sacīja izlases galvenais treneris Āvo Kēls.

"Tikai blokā nedaudz labāki bija pretinieki (11 pret 7 punktiem), par laimi tas vairāk bija otrā seta otrajā pusē," par likumsakarīgu šo uzvaru uzskata Kēls.

"Servēs bija daudz kļūdu, sevišķi pirmajā setā. Strādājām servju uzlabošanai, bet ar to bija par maz. Spēlētājiem pagaidām nav pārliecības servējot, bet tā nav viņu vaina. Ja ierobežotā laikā jāizdara izvēle, tad izvēlamies to, kur varam izdarīt vairāk," viņš sacīja.

"Bijām nedaudz labāki komandas spēlē, bet viņiem spēle lielā mērā balstījās uz abiem līderiem" pēc spēles teica fantastisku spēli aizvadījušais Latvijas izlases cēlājs Deniss Petrovs.

"Pirmajā un otrajā setā taustīju ceturto zonu, kā arī sākumā daudz izmantoju piespēles pirmajiem tempiem, pēc tam Avo ieteica, lai vairāk izmantoju Eidi (Edvartu Buividu) no pirmās līnijas. Ar to atspiedām pretiniekus no tīkla. Treneris spēles laikā palīdzēja sakārtot arī bloka sistēmu, norādot, kur jāpārvietojas. Servē bija daudz kļūdu gan mums, gan pretiniekiem. Servi vajag stabilāku. Abi pretinieku līderi uzņēmās iniciatīvu, daudz uzbruka, bet bija arī kļūdas un nesaprašanās. Viņiem arī atbildes spēlē būs šie paši līderi, bet mums galvenais ir atcerēties to, kas šodien bija labs, un paņemt to līdzi uz nākamajām spēlēm," stāstīja Petrovs

Ziņots, ka Latvijas volejbola izlase, pie valstsvienības stūres debitējot igaunim Āvo Kēlam, sestdien Klāgenfurtē izcīnīja uzvaru Eiropas Sudraba līgas pirmajā mačā.

Latvijas izlase viesos ar rezultātu 3-1 (25:21, 12:25, 25:17, 25:22) pārspēja Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!