Foto: AFP/Scanpix/LETA
Talantīgais slovēņu basketbolists Luka Dončičs no Spānijas granda Madrides "Real" kļuvis par ULEB Eirolīgas sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Līdz ar to tikai 19 gadus vecais Dončičs kļuvis par jaunāko spēlētāju vēsturē, kurš saņēmis šādu apbalvojumu. Pirms tam viņš otro gadu pēc kārtas bija saņēmis arī šīs sezonas uzlecošās zvaigznes titulu.

ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju izvēlējās žurnālisti un līdzjutēji.

Šosezon Dončičs vidēji spēlē gūst 16,1 punktu, turklāt ar divciparu skaitli gūtajos punktos viņš izcēlies 27 no 32 mačiem. Viņš ir ULEB Eirolīgas ceturtais rezultatīvākais basketbolists.

Tāpat Dončičs šosezon otrais izprovocētajās piezīmēs (5,8 ik spēlē), devītais aizsardzībā izcīnītajās atlēkušajās bumbās (4,1), 11.vietā pārtvertajās bumbās (1,1) un 13.pozīcijā rezultatīvajās piespēlēs (4,3).

Līdz šim vēl neviens basketbolists no Slovēnijas nebija kļuvis par ULEB Eirolīgas vērtīgāko basketbolistu. Dončičs profesionālajā basketbolā aizvada tikai trešo sezonu.

Arī pērn sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva "Real" basketbolists, pie tādas tiekot Serhio Ļuļam.

"Real" vienība ir iekļuvusi ULEB Eirolīgas finālā, vēlāk svētdien tajā sacenšoties pret iepriekšējās sezonas čempioni Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!