Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas futbola klubs "Parma", kura īpašumā ir latviešu vārtsargs Kristaps Zommers, piektdien nodrošināja atgriešanos A sērijā jeb valsts augstākajā līgā.

"Parma" piektdien B sērijas pēdējās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja "Spezia" vienību, bet tās sīvākā konkurente par automātisku ceļazīmi uz A sēriju "Frosinone" pamatlaika beigās ielaida vārtus un savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar "Foggia" futbolistiem.

B sērijas kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja "Empoli", kas 42 spēlēs iekrāja 85 punktus, kamēr "Parma" komandai bija 72 punkti un otrā vieta. Pirmo divu vietu ieguvējas nodrošināja automātiskas ceļazīmes uz A sēriju, kamēr pārējās sešas vienības - "Frosinone", "Palermo", "Venizia", "Bari", "Citadella" un "Perugia" - spēkosies par vēl vienu valsts spēcīgākajā līgā.

Jau tagad zināms, ka A sēriju pametīs "Benevento" un "Verona" komandas, bet trešā neveiksminiece tiks noskaidrota svētdien.

Latvijas U-21 futbola izlases vārtsargs Zommers janvārī uz pusgadu tika izīrēts valsts trešās līgas jeb C sērijas vienībai "Cosenza", taču šīs komandas sastāvā laukumā nav devies.

Vasarā Zommers tika izīrēts citai C sērijas komandai "Pordenone", tomēr arī tajā laukumā netika, tāpēc tika atsaukts uz "Parma".

Zommers 2016./2017.gada sezonas sākumā bija "Parma" pirmais vārtsargs, bet kopš gadu mijas laukumā vairs netika. Divu sezonu laikā Latvijas futbolists "Parma" sastāvā aizvadījis 57 mačus.

"Parma" pamatvārtsargs ir 32 gadus vecais Pjerludži Fratali, bet pirmajā komandā ir vēl divi itāļu bumbu ķērāji.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados "Parma" bija viena no spēcīgākajām komandām Itālijā. 1995. un 1999. gadā "Parma" vienība triumfēja UEFA Kausā (tagad - UEFA Eiropas līga), kā arī trīsreiz kļuva par Itālijas kausa ieguvēju.

Tiesa, pēdējā laikā klubu piemeklēja finansiālas problēmas un tas bankrotēja, kā rezultātā 2015. gadā nonāca Itālijas pēc spēka ceturtajā līgā. Katru nākamo sezonu "Parma" spēra soli augstāk un nu atgriezusies A sērijā.

"Parma" komandā savu karjeru sāka leģendārais itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš sestdien aizvadīs savu pēdējo maču Turīnas "Juventus" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!