Foto: Trek - Segafedo komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ("Trek-Segafredo") ceturtdien finišēja lielajā grupā, ierindodamies 41.vietā, UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena piektajā posmā.

Ceturtdienas posmā sportistiem bija jāveic 176,5 kilometrus gara distance bez izteiktiem kāpumiem. Par tās uzvarētāju sprinta finišā kļuva kolumbietis Fernando Gavirja ("Quick-Step Floors"), kurš finišēja pēc četrām stundām, četrām minūtēm un 34 sekundēm.

Kolumbietim sekoja austrālietis Kalebs Evans ("Quick-Step Floors") un slovāks Peters Sagans ("BORA-hansgrohe"), kurš ir pašreizējais pasaules čempions.

Tikmēr Skujiņš šajā posmā palika 41. pozīcijā.

Pēc pieciem posmiem kopvērtējuma līderis joprojām ir BMC vienības amerikāņu riteņbraucējs Tīdžejs van Gārderens, kurš par 23 sekundēm apsteidz kolumbieti Eganu Bernalu ("Sky"). Savukārt Skujiņš, atpalikdams četras minūtes un 36 sekundes, ir 20.pozīcijā.

Aktīvāko braucēju ieskaitē latvietis ir sestais, bet kalnu karaļa vērtējumā ieņem trešo vietu.

Kā vēstīts, trešajā posmā Skujiņš izcīnīja uzvaru. Šī velobrauciena posmos viņš uzvarējis arī 2015. un 2016.gadā, tiesa, toreiz sacensības vēl nebija UCI Pasaules tūres kalendārā. Pēdējais no Latvijas braucējiem, kurš iepriekš triumfējis kādā no visaugstākā līmeņa kategorijas velobraucienu posmiem, bija Gatis Smukulis, 2011.gadā uzvarot Katalonijas tūres etapā.

Velobrauciens septiņu posmu garumā noslēgsies svētdien.

Tieši Kalifornijas velobrauciens bija vienas no sacensībām, kurās Skujiņš izpelnījās riteņbraukšanas sabiedrības uzmanību. Vēl 2015. gadā viņš pāris dienas bija kopvērtējuma līderis, tiekot arī pie uzvaras vienā no posmiem un noslēgumā kopvērtējumā ierindojoties 33. vietā. Savukārt aizpērn viņš izcīnīja uzvaru sacensību piektajā etapā un kopvērtējumā bija 43. pozīcijā, bet pērn otrajā posmā smagi krita un lauza atslēgas kaulu.

Skujiņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx", kas viņam bija vien otrās sacensības "Trek-Segafredo" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!