Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko ceturtdien prestižā Romas WTA "Premier" turnīra astotdaļfināla mačā ar rezultātu 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Džoannu Kontu.

Ostapenko jau mača ievadā zaudēja savu servi, būdama pārāka tikai vienā izspēlē. Tāpat viņa tika nobreikota arī piektajā geimā, arī tajā uzvarot tikai vienu izspēli. Astotajā geimā Ostapenko pie pretinieces serves nonāca vadībā ar 30:0, taču zaudēja nākamās izspēles un setā piekāpās ar 2-6.

Otrā seta otrajā geimā Ostapenko neizmantoja divas breikbumbas, pēc 15 izspēlēm Kontai savu servi nosargājot. Tiesa, turpinājumā Latvijas tenisiste savu pretinieci piespieda vairākas reizes kļūdīties, kā rezultātu ceturtajā geimā tika atņemta serve un panākts 3-1. Astotajā geimā Ostapenko panāca 30:0 un nokļuva vienas uzvarētas izspēles attālumā, lai tiktu pie setbumbas, taču Konta servi nosargāja un panāca 3-5. Jau nākamajā geimā Latvijas pirmā rakete panāca 40:0 un tika pie vismaz trim setbumbām, otro no tām izmantojot un pieliekot punktu setam - 6-3.

Uz tādas pašas nots Ostapenko uzsāka trešo setu, vēlreiz nobreikojot anglieti. Tāpat tuvu breikam viņa bija arī trešajā setā, kurā tika pie trim breikbumbām, taču nevienu no tām neizmantoja. Līdzīgs scenārijs bija arī nākamajā pretinieces servē, šoreiz Latvijas tenisistei nerealizējot vienu breikbumbu. Astotajā geimā Konta pirmo reizi setā tika pie breikbumbas, taču Ostapenko savu servi nosargāja. Arī pēdējos divos geimos uzvarēja servētājas, Ostapenko setu noslēdzot ar 6-4 un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ostapenko un Kontai šī bija otrā savstarpējā spēle WTA turnīros. Abas tenisistes pērn tikās Īstbornas WTA "Premier" turnīrā, kas Ostapenko bija pirmās sacensības pēc triumfa Francijas atklātajā čempionātā. Tiesa, šī turnīra astotdaļfinālā Ostapenko Kontai zaudēja ar 5-7, 6-3, 4-6, pārtraucot astoņu uzvaru sēriju.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnījusi 190 WTA ranga punktus.

Ostapenko ceturtdaļfinālā tiksies ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu, kas ar 6-3, 6-4 apspēlēja Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu.

Ostapenko tas būs pirmais duelis pret titulēto Krievijas tenisisti. Ostapenko un Šarapova līdz savstarpējai cīņai gandrīz nonāca maija sākumā notikušajā Madrides WTA "Premier" turnīrā, kad Latvijas tenisistei bija nepieciešama uzvara pirmajā kārtā pār Irinu Kameliju Begu, tomēr Latvijas sportiste piedzīvoja neveiksmi. Līdz ar to otrajā kārtā pret Šarapovu spēkojās Begu.

Ostapenko ar Kontu pirms tam savstarpējo dueli aizvadīja pērn Tallinā, kad Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā Latvijas pārstāve piedzīvoja neveiksmi ar 2-6, 3-6.

Pasaules sestā rakete Ostapenko turnīrā izlikta ar piekto numuru un pirmā kārta viņai bija brīva, bet otrajā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-2, 7-5 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu, kura WTA rangā atrodas 27. vietā.

Savukārt planētas 22. rakete Konta pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 apspēlēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura WTA rangā ir 19. vietā, bet otrajā mačā ar 6-0, 6-4 uzvarēja taivānieti Suveju Sje, kura pasaules reitingā ir 50. pozīcijā.

26 gadus vecā Konta karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, no tiem divus pērn, triumfēdama turnīros Sidnejā un Maiami. Tāpat pērn viņa sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, kas rangā ļāva pakāpties uz rekordaugsto ceturto vietu.

Ostapenko šajā sezonā pagaidām nav tikusi pie tituliem, lai gan martā aizkļuva līdz WTA "Premier" turnīra finālam, kā arī šosezon sasniegusi ceturtdaļfinālus turnīros Sanktpēterburgā, Štutgartē un tagad arī Romā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova dienas noslēdzošajā mačā uz centrālā korta spēkosies ar planētas otro raketi Karolīni Vozņacki, šai spēlei sākoties ne agrāk par plkst. 22 pēc Latvijas laika.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas. Pēc tam notiks divi turnīri Nirnbergā un Strasbūrā, kam sekos Francijas atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!