Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai uzlabotu antidopinga sistēmas organizāciju Latvijā, tiek veikti vairāki pasākumi antidopinga jomā Latvijā, tostarp no šā gada 1. jūlija paredzēts izveidot Latvijas Antidopinga biroju, informē Latvijas Veselības ministrijas (VM) preses dienests.

Ceturtdien, 17.maijā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Latvijas Antidopinga biroja nolikums, kas nosaka tā mērķus un darbību. Latvijas Antidopinga birojs būs Latvijas nacionālā antidopinga organizācija, kas ir veselības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Biroja darbības mērķis ir antidopinga politikas īstenošana, lai nodrošinātu Starptautiskajā konvencijā pret dopingu sportā un Eiropas Padomes Antidopinga konvencijā un to papildinājumos minēto prasību izpildi.

Jau ziņots, ka pērn Ministru kabinetā tika izskatīts konceptuālais ziņojums, kurā izklāstīta esošā situāciju antidopinga jomā un nepieciešamās izmaiņas. Ziņojumā norādītas Pasaules Antidopinga organizācijas (WADA) konstatētās neatbilstības, tostarp nepietiekamā valsts antidopinga organizācijas autonomija.

Kā viens no pasākumiem, lai novērstu minētās neatbilstības, tika nolemts izveidot Latvijas Antidopinga biroju kā veselības ministra pārraudzībā esošu tiešās pārvaldes iestādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!