Foto: EPA/Scanpix/LETA

Apmēram 50 huligāni ar aizsegtām sejām iebrukuši Lisabonas "Sporting" bāzē, apvainojuši komandas treneri Žorže Žesusu un piekāvuši un vairākus futbolistus, ziņo ārzemju mediji.

Huligāni sportistiem un komandas pārstāvjiem uzbruka ar metāla priekšmetiem, nažiem, siksnām un lāpām, raksta portāls "Bola", bet klātesošajiem žurnālistiem ar draudiem lika izslēgt foto un video kameras.

Holandiešu uzbrucējam Basam Dostam konstatēta galvas trauma, cietuši arī Rui Patrisiu, Viljams Karvalju, Josips Mišičs, Rodrigo Batalja, Markoss Akunja, galvenā trenera asistentam Raulam Žoze ir durta brūce.

Patrisiu, Karvalju, Batalja un Akunja ir kandidāti uz iekļaušanu savu valstu izlasēs dalībai Pasaules kausa finālturnīrā.

Pēc "TYC Sports" rīcībā esošas informācijas, pēc šā incidenta Akunja un Batalja nolēmuši lauzt līgumu ar klubu un to pamest, bet vairāki komandas spēlētāji atteikušies piedalīties 20. maijā paredzētajā Portugāles kausa izcīņas finālspēlē.

Jaunākā informācija liecina, ka policijai izdevies atpazīt un aizturēt 21 no 50 iebrucējiem.

Fanu naida un agresijas iemesls nav skaidrs, bet tas varētu būt saistīts ar to, ka Portugāles čempionātā "Sporting" ierindojās trešajā vietā un nekvalificējās UEFA Čempionu līgai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!