Naktī uz otrdienu ASV aizvadīts pasaules tūres daudzdienu velobrauciena "Amgen Tour of California" otrais posms; tajā solo uzvaru 157 kilometru garajā un kāpumiem bagātajā distancē izcīnīja "SKY" komandas Kolumbijas riteņbraucējs Egans Berlans, bet vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Toms Skujiņš finišēja 27. vietā un sekmēja komandas biedra Rubena Gereiro desmito pozīciju.

Prestižais Kalifornijas daudzdienu velobrauciena, kam otro gadu pēc kārtas piešķirta pasaules tūres kategorija, otrajā posmā galvenā cīņa par uzvaru norisinājās finiša kalnā, kurā sevi apliecināt varēja tie vīri, kuru mērķis ir cīņa par kopvērtējuma rezultātu.

Distances pirmajā daļā izveidojās dienas atrāviens, kurā iesaistījās Andža Flakša komandas biedrs no "Holowesko Citadel Racing team" Rubens Kompanioni, kā arī Adams De Voss ("Rally Cycling") un Džonijs Klārks ("UnitedHealthcare"). Kubietis Kompanioni tika pie vērtīgām bonusa sekundēm starpfinišos, bet līdz "Gibraltar" kāpuma izšķirošajiem notikumiem bēgļi tika panākti. Jau līdz tam peletona priekšā aktīvi strādāja "Bora–hansgrohe" un "Sky" komandas. Tieši šo vienību braucēji – Rafals Majka un Egans Berlans – bija vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru.

Noslēdzošajā kāpumā līderu grupā, kas ar katru kilometru kļuva mazāka, atradās arī "Trek – Segafredo" vīri, tostarp mūsu Toms Skujiņš. Latvieša pārstāvētā vienība kā savu līderi izšķirošajiem notikumiem virzīja Portugāles čempionu Rubenu Gereiro. Tieši viņš arī visilgāk no "Trek–Segafredo" atradās vadošajā grupiņā.

Divus kilometrus pirms finiša solo izrāvienā devās Berlans, kurš demonstrēja lielisku sniegumu un pelnīti kļuva par posma uzvarētāju. Viņa laiks distancē bija četras stundas un tieši 14 minūtes. Otro vietu guva Rio Olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Rafals Majka. Poļu sportists uzvarētājam zaudēja 21 sekundi.

Labāko trijnieku noslēdza Adams Jeitss ("Mitchelton–Scott"), kurš finišēja 25 sekundes aiz Berlana.

No "Trek–Segafredo" vīriem visaugstāk finišēja Guerreiro, kamēr mūsu Toms Skujiņš 117 dalībnieku konkurencē ieņēma 27. vietu. Uzvarētājam Berlanam carnikavietis zaudēja trīs minūtes un 39 sekundes. Arī kopvērtējumā Skujiņš pēc diviem no kopumā septiņiem posmiem atrodas 27. pozīcijā, bet līderis ir Berlans.

Velobrauciens turpināsies naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika, kad riteņbraucējus sagaida 197 kilometru garais trešais posms ar virkni dažāda garuma kāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!