Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien Bordo "Challenger" sērijas turnīra mačā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Pasaules ranga 190.vietas īpašnieks Gulbis pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 6-3, 6-2 uzvarēja brazīlieti Rožēriu Dutru da Silvu, kurš ir planētas 115.rakete.

Pirmajā setā Gulbis, divreiz zaudējot savu servi, pamanījās nonākt iedzinējos ar 0-5. Lai arī latvietis vienu breiku atspēlēja, izvairīties no neveiksmes pirmajā setā neizdevās.

Gulbis savu sniegumu uzlaboja cīņas turpinājumā. Lai arī otrā seta pirmajā geimā viņš tika nobreikots, latvietis setu turpināja pārliecinoši, iegūstot divus breikus un uzvarot setu ar 6-3. Izšķirošo - trešo - setu Gulbis sāka izcili, tikdams pie diviem breikiem un izvirzīdamies vadībā ar 4-0, noslēgumā šo pārsvaru arī nosargājot.

Līdz ar to Gulbis ir iekļuvis turnīra otrajā kārtā, par ko nopelnījis deviņus ATP ranga punktus.

Latvijas tenisists šosezon "Challenger" turnīros nav ticis tālāk par otro kārtu. Savukārt ATP pamatturnīros viņš nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 20 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!