Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 13.maijā, noslēdzās Latvijas čempionāta jauktajām kērlinga komandām divu apļu turnīra kārta. Šīs kārtas divas labākās komandas – SK "OB/Regža" un "RKK/Rudzīte" turpinās cīņu par titulu.

Pēc sestdien nospēlētās pirmā apļa turnīra kārtas ar divām uzvarām kopvērtējuma augšgalā atradās SK OB/Regža. Viena uzvara un viens zaudējums RKK/Rudzītes komandas kontā, bet KKR/Vonda komandai svētdienas atlikušajās divās pamatturnīra spēlēs bija nepieciešamas tikai uzvaras, lai pacīnītos par iespēju tikt finālā.

Tomēr jau pēc rīta spēles KKR/Vondas komandas visas cerības sagrāva RKK/Rudzīte. Lai gan spēles pirmajā endā RKK/Rudzītes komanda ar pēdējo akmeni ieguva tikai vienu punktu, toties nākamajos trīs endos viņi kopumā nozaga četrus punktus, panākot 5:0. Piektajā endā beidzot KKR/Vondas komanda atguvās no neveiksmes un pietuvojās rezultātā līdz -2 (3:5). Pēc šī enda likās, ka vēl nekas nav zaudēts, tomēr pretinieki atguva +4 vadību pēc sešiem endiem un pielika punktu šai spēlei septīajā endā, kurā nozaga vēl trīs (10:3). Līdz ar šo zaudējumu KKR/Vondas komanda izstājās no cīņas par Latvijas čempiona titulu.

KKR/Vondas komandai bija vēl jāaizvada pēdējā pamatturnīra spēle pret SK OB/Regžu. Arī šajā spēlē viņiem nesekmējās. Pirmajā endā SK OB/Regžas komanda ieguva divus punktus ar pēdējā akmens tiesībām. Nākamai ends tika "nonullēts", bet spēles turpinājumā SK OB/Regžas komanda uzkrāja punktus ar zagšanu. Spēle tika noslēgta pēc sestā enda pie rezultāta 9:0 pirmās čempionāta dienas favorītu labā.

Svētdienas pēdējā spēlē noskaidrojās pamatturnīra uzvarētājs. Spēles sākums veiksmīgāks SK OB/Regžas komandai, kura pirmajos divos endos iekrāja trīs punktus, divus no tiem nozogot RKK/Rudzītes komandai. Trešajā endā RKK/Rudzīte atklāj spēles rezultātu, paņemot vienu punktu (1:3). Nākamajos divos endos komandas apmainās punkta guvumā, kas vēl joprojām SK OB/Regžas komandai dod +2 vadību (4:2). Liktenīgs RKK/Rudzītes komandai izrādījās sestais ends, kurā pretinieki ar pēdējo akmeni izcīnīja piecus punktus, kas viņiem atnesa uzvaru visā spēlē ar 9:2.

Tas nozīmē, ka pēc aizvadītajām pamatturnīra spēlēm finālsēriju līdz divām uzvarām turpinās SK OB/Regža un RKK/Rudzīte. Spēles norisināsies 19.maijā, ja būs nepieciešama trešā spēle, tad tā tiks izspēlēta 20.maijā.

Pirmās dienas spēļu rezultāti:
10:6 RKK/Rudzīte – KKR/Vonda
7:6 SK OB/Regža – RKK/Rudzīte
7:1 SK OB/Regža – KKR/Vonda Otrās dienas spēļu rezultāti:
10:3 RKK/Rudzīte – KKR/Vonda
9:0 SK OB/Regža – KKR/Vonda
9:2 SK OB/Regža – RKK/Rudzīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!