Foto: AP/Scanpix/LETA

Divu soļu attālumā no iekļūšanas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā svētdien, 13. maijā, nonāca Vašingtonas "Capitals", kas Austrumu konferences fināla otrajā spēlē viesos ar 6:2 (1:2, 3:0, 2:0) pieveica Tampabejas "Lightning".

Austrumu konferences fināla jeb Stenlija kausa pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām pēc divām spēlēm Tampā ar 2-0 vadībā ir "Capitals", bet divas nākamās spēles risināsies Vašingtonā.

"Capitals" ir ļoti lielas izredzes otro reizi iekļūt NHL Stenlija kausa finālā, jo pēdējos 23 gados tikai divas reizes konferences finālā komandām ir izdevies atspēlēties no 0-2. Trīskārtējā NHL regulārā čempionāta uzvarētāja "Capitals" tikai reizi – tieši pirms 20 gadiem – spēlēje Stenlija kausa finālā, sērijā ar 0-4 kapitulējot toreiz NHL dominējošajai Skotija Boumena vadītajai Detroitas "Red Wings".

"Capitals" un "Lightning" sērijas otrajā spēlē mājinieki bija vadībā pēc pirmās trešdaļas, otrā perioda sākumā Vašingtonas klubs izlīdzināja rezultātu, bet izšķiroša bija otrās trešdaļas izskaņa – "Capitals" nepilnas minūtes laikā guva divus vārtus, turklāt otros tikai trīs sekundes pirms pārtraukuma.

Uzvarētājiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jevgeņijs Kužnecovs un Larss Ellers, Aleksandrs Ovečkins un Toms Vilsons katrs guva pa vieniem vārtiem un izdarīja pa rezultatīvai piespēlei, bet vēl precīzi bija Devante Smits-Pellijs un Brets Konolijs. "Lightning" labā vārtus guva Brejdens Points un Stīvens Stemkoss.

"Tas ir liels pārsvars, bet nekas nav beidzies. Tagad jāatgriežas mājās, jāizdara mūsu pienākums, un tad vēlreiz. Būs smagi. Viņiem ir lieliski spēlētāji, bet mums ir jāturpina šādi spēlēt un nedrīkstam dot viņiem iespējas," pēc uzvaras teica Ovečkins.

"Capitals" komanda šajā sezonā Stenlija kausa izcīņā viesos uzvarējusi septiņas no astoņām spēlēm, bet "Lightning" pirmo reizi šosezon izslēgšanas cīņās piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!