Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns sestdien guva 11 punktus Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, kaldinādams Milānas "EA7 Emporio Armani" komandas uzvaru.

Milānas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 105:73 (33:18, 22:21, 29:19, 21:15) pārspēja Kantu "Red October" vienību, sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-0.

Bertāns šajā duelī laukumā bija 26 minūtes, grozā raidot trīs no pieciem tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, divas reizes kļūdījās, vienu reizi pārkāpa noteikumus un tika pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Milānas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija amerikānis Endrū Gaudloks, kamēr pretiniekiem tikpat sameta Džeimī Smits.

Sērijas otrais mačs notiks pirmdien Milānā.

Tikmēr svētdien ceturtdaļfināla pirmo maču aizvadīs Ojāra Siliņa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia", kas spēkosies ar Avelīno "Sidigas" basketbolistiem.

Pamatturnīrā ar 23 uzvarām 30 mačos triumfēja Venēcijas "Umana Reyer", kam ar 22 panākumiem sekoja "EA7 Emporio Armani", bet "Dolomiti Energia" ar 18 uzvarām bija piektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!