Foto: F64
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien izcīnīja uzvaru arī Šveicē notiekošā Pasaules kausa triju zvaigžņu posma otrajā spēlē, automātiski sasniedzot izslēgšanas turnīra otro kārtu, kamēr vīru turnīrs noslēdzies Rihardam Finsteram un Aleksandram Solovejam.

Ar 11.numuru izliktās Latvijas sportistes cīņā par pirmo vietu F apakšgrupā piektdien ar 2-1 (21:19, 25:27, 15:9) uzvarēja Ukrainas pārstāves Valentīnu Davidovu un Jevgeņiju Ščipakovu, kuras izliktas ar sesto numuru.

Līdz ar to Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas, nākamo maču aizvadot sestdien.

Graudiņa/Kravčenoka pirmajā mačā ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja Amarantu Fernandesu Navarro un Anhelu Lovato Errero, kuras turnīrā izliktas ar 22.numuru.

Duetam Graudiņa/Kravčenoka šis ir pirmais turnīrs kopš janvāra, kad Čehijā izdevās iegūt sudrabu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" kategorijas sacensībās. Ikdienā Graudiņa studē ASV.

Vēlāk izšķirošo cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā aizvadīja ar 14.numuru izliktais Latvijas vīriešu pludmales volejbola pāris Finsters/Solovejs, kuri C apakšgrupas mačā ar 0-2 (19:21, 15:21) piekāpās 30.numuram Gabrielam Kislingam un Mišelam Zandbergenam no Šveices.

Līdz ar to Finsteram/Solovejam turnīrs ir noslēdzies ar dalītu 25.vietu.

Pirmajā cīņā Latvijas duets ar 0-2 (13:21, 17:21) piekāpās sacensību 19.numuram Lukam Kazdaili un Arnam Rumševičam no Lietuvas, kuriem tika zaudēts arī pagājušajā nedēļā Turcijā notikušajā turnīrā.

Turnīru Mersinā Finsters/Solovejs gan noslēdza dalītā piektajā vietā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Lucernā norisinās Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīrs. Kalendāra nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem "Grand Slam" posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!