Foto: F64
Latvijas sieviešu U20 izlases galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 16 basketbolistes, kuras uzaicinātas uz treniņnometni, lai gatavotos Eiropas U20 čempionātam, kas no 7. līdz 15. jūlijam risināsies Ungārijas pilsētā Šopronā, informēja Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas komanda priekšsacīkstēs C grupas turnīrā cīnīsies ar Ungārijas, Polijas un Horvātijas komandām. Astotdaļfinālā B grupas komandas tiksies ar D grupas vienībām - Spāniju, Beļģiju, Portugāli, Nīderlandi. Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas cīnīsies par 9.-16.vietu un vietas saglabāšanu A divīzijā.

"Kandidātu saraksts nav ļoti garš, toties ir gan kvalitāte, gan konkurence, gan augumu centimetri. Darbā man palīdzēs treneri Guntis Endzels un Anita Mikāle – treneru brigāde nemainās jau otro gadu," teica Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aigars Nerips. Treniņi sāksies 28. maijā, bet, plānojot darbu jāņem vērā, ka dažas spēlētājas šajā laikā kārtos savas mācību lietas, dažas pievienosies mazliet vēlāk, bet trīs – Digna Strautmane, Diāna Šepte un Janeta Rozentāle – līdz 10. jūnijam piedalīsies valstsvienības treniņos un spēlēs.

"Kandidātu sarakstā ir arī četras U18 izlases kandidātes. Dažas ir stabilas komandas spēlētājas, kādai treniņi mūsu komandā, iespējams, palīdzēs labāk sagatavoties junioru izlases spēlēm. Spēlētājas, kuras sezonu pavadīja Latvijas komandās, visu laiku bijušas acu priekšā. Par "ārzemniecēm" informācija ir dažāda. Īstos secinājumus izdarīsim treniņu un pārbaudes spēļu gaitā," turpināja treneris

Rīgā Latvijas U-20 basketbolistes aizvadīs septiņas pārbaudes spēles ar Lietuvas (14. jūnijā), Krievijas (18. un 19. jūnijā), Baltkrievijas (21. un 22. jūnijā), kā arī Čehijas (30. jūnijā un 1. jūlijā) U-20 izlasēm.

"Gan skaits, gan pretinieču kvalitāte ir pietiekama, lai labi sagatavotos Eiropas čempionātam," piebilda Nerips.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidātes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!