"Ogres" komanda ceturtdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla otrajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 84:77 (25:22, 24:15, 18:25, 17:15) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni "Ventspili", sērijā līdz trim uzvarām panākot izlīdzinājumu 1-1.

Ogres komandas uzvaru ar 22 punktiem kaldināja Jānis Antrops, 16 punktus iemeta Jānis Pozņaks, bet pa desmit punktiem guva Rihards Zēbergs un Gints Antrops.

Tikmēr ventspilniekiem 19 punktus guva Emanuēls Ubilla, 14 punkti bija Aigaram Šķēlem, bet ar 11 punktiem izcēlās Māris Gulbis.

Mača pirmajā ceturtdaļā ogrēnieši iekrāja četru punktu pārsvaru, bet pirmo ceturksni uzvarēja ar 25:22, spēles nogriežņa pēdējās sekundēs ar tālmetienu atzīmējoties Mārcim Vītolam. Otrās ceturtdaļas vidū ventspilnieki izlīdzināja rezultātu, taču nākamo divu minūšu laikā neguva punktus, kā rezultātā laukuma saimniekiem piederēja jau deviņu punktu pārsvars (39:30).

Puslaika pārtraukumā komandas devās, "Ogrei" atrodoties vadībā ar 49:37, bet trešās ceturtdaļas pirmajā minūtē, pateicoties Riharda Lomaža ātri samestajiem septiņiem punktiem, mājinieku pārsvars bija vairs tikai pieci punkti. Ceturtdaļas pēdējā minūtē pēc Emanuēla Ubillas tālmetiena komandas šķīra vairs tikai trīs punkti.

Tāpat ventspilnieki trīs punkti deficītu sasniedza arī ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē, kad divus soda metienus iemeta Ronalds Zaķis. Tiesa, "Ventspilij" tie bija vienīgie punkti ceturkšņa pirmajā pusē, kas laukuma saimniekiem ļāva nedaudz palielināt pārsvaru (72:64). Pamatlaika pēdējā piecminūtē "Ventspils" nespēja lauzt cīņas gaitu, laukuma saimniekiem svinot uzvar ar 84:77.

Sērijas pirmajā spēlē "Ventspils" svinēja uzvaru ar rezultātu 98:77.

Sērijas trešā spēle notiks sestdien Ventspilī, bet pēc tam komandas atgriezīsies Ogrē.

Regulārajā čempionātā aizvadītajās četrās savstarpējās spēlēs trīs uzvaras izcīnīja "Ventspils", kamēr vienu - "Ogre". Regulāro sezonu ventspilnieki noslēdza pirmajā vietā, kas automātiski ļāva sasniegt pusfinālu, kamēr "Ogre" bija ceturtā un ceturtdaļfinālā droši ar 3-0 apspēlēja "Valka"/"Valga", pirmo reizi sasniedzot LBL pusfinālu.

Tikmēr "Ventspils" komanda Latvijas čempionāta pusfinālā spēlē 23.sezonu pēc kārtas. Līdz šim izcīnītas 17 uzvaras sērijās, turklāt 13 gadījumos pretiniekiem neļaujot uzvarēt nevienā spēlē. Vienreiz uzvarēts ar 3-1, bet trīs reizes bija vajadzīgs maksimāls spēļu skaits - 1999.gadā cīņā ar Gulbenes ASK/"Buki", 2014. un 2015.gadā duelī ar "Jēkabpili".

Ogres komanda kļuvusi par ventspilnieku vienpadsmitajiem sāncenšiem pusfinālā. Līdz šim visbiežāk pa četrām reizēm spēlēts ar Liepājas (3-1) un Gulbenes (4-0) komandām, kā arī "LainERS"/"Baronu" (4-0).

Kā vēstīts, otrā pusfināla "VEF Rīga" trešdien savā laukumā ar rezultātu 91:74 pārspēja "Jūrmalu", sērijā panākot 1-0. Sērijas otrais mačs notiks piektdien Jūrmalā.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza "Ventspils", kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās "Betsafe"/"Liepāja".

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdza "Valmiera"/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalījās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!