Foto: F64

Par "SynotTip Virslīgas" futbola čempionāta 2018.gada sezonas aprīļa labāko spēlētāju atzīts FK ''Liepāja/Mogo'' uzbrucējs un kapteinis Artūrs Karašausks, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņem cits šī kluba pārstāvis – galvenais treneris Tamazs Pertija, informēja turnīra mājaslapa internetā.

LFF Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga" aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus "SynotTip Virslīgas" aprīļa labākā spēlētāja balvai. Starp tiem bija Roberts Savaļnieks (RFS), Adeleke Akiniemi (FK "Ventspils"), Artūrs Karašausks ("Liepāja/Mogo"), Aleksejs Višņakovs (Jūrmalas "Spartaks") un Amansiu Fortešs (FK "Ventspils"). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties, kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu ieguva Karašausks.

Tuvojoties čempionāta pirmā apļa noslēgumam, Karašausks ir viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem virslīgā, turklāt aprīļa ietvaros gūto vārtu topā bija pirmajā vietā. Tas galvenokārt pateicoties veiksmīgajai spēlei otrās kārtas ietvaros pret ''Valmiera Glass ViA'', kur 4:0 uzvarā trīs vārtu guvumi tieši Karašauskam, kā arī uzbrucējs ar precīzu sitienu atzīmējās arī izbraukuma spēlē pret FK ''Metta/Latvijas Universitāte''.

Kopumā Karašauska un Pertijas pārstāvētā ''Liepāja/Mogo'' ir viena no divām komandām, kas joprojām čempionātu turpina bez zaudējumiem. Vienīgie zaudētie punkti aprīlī bija viesos ''Kurzemes derbijā'' pret FK ''Ventspils'' (1:1), taču visos pārējos mačos tika izcīnītas uzvaras - pirmais panākums sezonas atklāšanas spēlē pret ''Riga FC'' (1:0), kam sekoja minētā uzvara pār valmieriešiem (4:0), kā arī panākumi pār FK ''Metta/LU'' (3:0) un savā laukumā arī pret FK ''Jelgava'' (3:1). Iespētais ļauj Liepājas komandai pēc izcīnītajiem punktiem dalīt līderu godu kopvērtējuma tabulā ar ''Ventspili'' (6 spēlēs 14 punkti, papildus maija pirmajā spēlē cīnoties neizšķirti 2:2 pret čempioni ''Spartaks Jūrmala'').

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!