Foto: F64
Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns trešdien guva desmit punktus Itālijas A sērijas regulārā čempionāta pēdējā spēlē, Milānas "EA7 Emporio Armani" ciešot zaudējumu izšķirošajā cīņā par uzvaru pamatturnīrā.

Milānas basketbolisti viesos ar rezultātu 86:89 (28:31, 12:10, 23:26, 23:22) zaudēja savai tiešajai pretiniecei Venēcijas "Umana Reyer", kas nodrošināja uzvaru regulārajā čempionātā.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 22 minūtes, grozā raidot divus no četriem tālmetieniem, vienu no četriem divpunktu metieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, pieļāva trīs kļūdas, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Milānas komandā rezultatīvākais bija amerikānis Endrū Gaudloks, kurš guva 22 punktus.

Tikmēr Ojārs Siliņš trešdien guva sešus punktus, taču neglāba Trento "Dolomiti Energia" vienību no zaudējuma 74:78 (19:19, 18:17, 20:18, 17:24) viesos pret Avelīno "Sidigas" vienību.

Latviešu basketbolists šajā mačā nospēlēja 31 minūti, kuras laikā iemeta divus no pieciem tālmetieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Šī mača rezultatīvākais spēlētājs bija latvieša komandas biedrs Dominiks Satons no ASV, kurš guva 20 punktus.

Pamatturnīrā ar 23 uzvarām 30 mačos triumfēja "Umana Reyer", kam ar 22 panākumiem sekoja "EA7 Emporio Armani", bet "Dolomiti Energia" ar 18 uzvarām bija piektā.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "EA7 Emporio Armani" tiksies ar Kantu "Red October" vienību, kamēr "Dolomiti Energia" spēkosies ar "Sidigas" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!