Foto: AFP/Scanpix/LETA
Argentīnas valdība tuvākajā laikā parakstīs vienošanos ar Krieviju, kas liegs iebraukšanu uz Pasaules kausa finālturnīru apmēram 3000 argentīniešu futbola fanu, kri tiek turēti aizdomās par piederību agresīviem huligānu grupējumiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaules kausa finālturnīrā rīkotājiem jau esot iesniegts "melnais saraksts" ar 400 personu vārdiem, bet kopumā lidkompānijas un Krievijas imigrācijas dienesti saņems 3000 "bīstamu" argentīniešu datus. Pirmajā sarakstā tika iekļauti fani, kuriem jau ir liegta ieeja Argentīnas futbola stadionos, kā arī huligānisko grupējumu jeb "barras bravas" dalībniekiem.

Palīgā vietējiem drošības spēkiem Argentīna uz Krieviju sūtīs arī vairākus tiesībsargājošo dienestu speciālistus.

Argentīnas mediji vēl ziemā ziņoja, ka februārī vietējā futbola kluba "Boca Juniors" agresīvā fanu grupējuma pārstāvji tikušies ar Maskavas "Dinamo" un Sanktpeērtburgas "Zeņit" kluba "ultrām", kas liek ar maksimālu uzmanību gatavoties argentīniešu iebraukšanai uz turnīru.

"Mēs domājam, ka "barras" tik un tā dosies uz Krieviju, lai arī netiks iekšā stadionos," aģentūra "Reuters" citē Buenosairesas fanu vardarbības novēršanas aģentūras ģenerālsekretārs Huans Manuels Lugoness.

Organizētās fanu grupas "barras", kas atbalsta visus vadošos Argentīnas futbola klubus, pēdējos gados ir radījuši lielas problēmas saistībā ar vardarbību stadionos un ārpus tiem, uzbrūkot ne tikai citu klubu faniem, bet pat futbolistiem. Viņi pārņēmuši kontroli pār biļešu iegādi un bieži vien iesaistījušies nelegālās aktivitātēs arī ārpus futbola.

Pēc FIFA rīcībā esošās informācijas biļetes uz Pasaules kausa spēlēm iegādājušies 44 882 argentīniešu līdzjutēju.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā Argentīna ielozēta vienā grupā ar Islandi, Horvātiju un Nigēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!