Foto: PantherMedia/Scanpix
Ludzas "Latgols" handbolistes svētdien Latvijas čempionāta cīņā par bronzas medaļām otrajā spēlē ar rezultātu 27:24 (9:13) viesos apspēlēja Dobeles REIR vienību, sacensību kopvērtējumā izcīnot trešo vietu.

Tādējādi sērija līdz divām uzvarām noslēdzās ar rezultātu 2-0 Ludzas vienības labā, kas jau 24. sezonu pēc kārtas Latvijas čempionātu pabeidza labāko trijniekā.

Spēles pirmajā puslaikā mājinieces bija ieguvušas četru vārtu pārsvaru, bet otrā puslaika vidū to izlaida no rokām. Dobeles komandai nācās pieprasīt pārtraukumu, kas gan nedeva reālu labumu, jo REIR vienībai tā arī neizdevās atspēlēties, rezultātā ciešot zaudējumu.

Rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju komandā ar deviņiem precīziem metieniem bija Žanete Kukurāne, bet REIR rindās ar septiņiem vārtiem izcēlās Ieva Rozenfelde.

Abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā pirms nedēļas "Latgols" savās mājās pārliecinoši triumfēja ar rezultātu 34:25.

Ziņots, ka pirmdien trešo gadu pēc kārtas par Latvijas sieviešu handbola virslīgas čempioni tika kronēta Stopiņu NHK komanda, kas finālā ar 2-0 pieveica Jēkabpils Sporta skolas (SS) vienību.

Stopiņu NHK handbolistes Latvijas čempionātā uzvarējušas trīs gadus pēc kārtas, bet Jēkabpils SS komanda pirmo reizi kopš 2009. gada nodrošināja sev Latvijas čempionāta medaļas, pirms deviņiem gadiem tiekot pie zelta.

Pusfinālā Stopiņu NHK ar 2-1 uzvarēja Dobeles REIR vienību, bet Jēkabpils SS ar 2-0 uzveica "Latgols".

Virslīgas kopvērtējumā uzvarēja Stopiņu NHK vienība, kam sekoja Ludzas "Latgols", šīm komandām nodrošinot vietu pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Jēkabpils SS divu maču summā ar rezultātu 66:49 pieveica LSPA, kamēr Dobeles REIR ar 72:51 pārspēja Salaspils Sporta skolas komandu.

Šosezon sieviešu virslīgā sešām pērn startējušajām komandām pievienojās arī Latvijas junioru izlases bāzes komanda LAT-2002/"Dobele", kas čempionātā piedalījās bez vietas izcīnīšanas tiesībām, startējot tikai regulārajā turnīrā.

Sieviešu virslīgā komandas regulārajā turnīrā aizvadīja trīs apļus. Izslēgšanas turnīra pusfinālam automātiski kvalificējās regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnīja no trešās līdz sestajai vietai (neskaitot jaunatnes izlases rezultātu), aizvadīja ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā virslīgas ieviešu turnīrā triumfēja Stopiņu NHK komanda, dramatiskā finālsērijā ar 2-1 apspēlējot Dobeles REIR spēlētājas. Toreiz pirmie divi mači noslēdzās pēcspēles metienu sērijā, bet trešajā Stopiņu vienības spēlētājas guva panākumu ar vienu vārtu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!