Foto: FK Ventspils

"Ventspils" vienība "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas mačā sestdien savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar RFS komandu.

Līdz ar to nevienai no komandām neizdevās kļūt par vienīgo līderi kopvērtējuma tabulā, kuras galvgalī ir "Liepāja/Mogo" un "Ventspils".

Mača rezultāts tika atklāts 51. minūtē, kad pēc neatlaidīgas cīņas pie "Ventspils" vārtiem RFS gruzīnu pussargs Beka Vačiberadze iebakstīja bumbu Vitālija Meļņičenko sargātajā cietoksnī. Tiesa, 13 minūtes vēlāk laukuma saimnieki izlīdzināja rezultātu, pēc standartsituācijas precīzi sitot nigēriešu uzbrucējam Tosinam Aijegunam.

Tuvojoties mača beigām, "Ventspils" pussargam Vitālijam Rečickim bija iespēja izraut uzvaru, taču viņš sita pāri vārtiem. Tāpat uzvaru izraut varēja arī RFS, taču Meļņičenko neitralizēja Maksima Marusiča izgājienu viens pret viens ar mājinieku vārtsargu.

"Ventspils" šosezon nav zaudējusi nevienu maču, izcīnot četras uzvaras sešās spēlēs. Savukārt RFS pirmajās četrās virslīgas kārtās spēlēja nevainojami līdz piedzīvoja pirmo neveiksmi, pagājušajā nedēļā piekāpjoties iepriekšējo divu sezonu čempionei Jūrmalas "Spartakam".

RFS komandas rezultatīvākie spēlētāji ir Gļebs Kļuškins un Maksims Marusičs, kuri katrs guvuši trīs vārtus, kamēr "Ventspils" rindās ar tādu pašu rezultativitāti atzīmējies Adeleke Akinjemi. Ventspils komandai šobrīd jāiztiek bez angoliešu pussarga Amansiu Forteša, kurš pirms divām nedēļām guva kājas lūzumu.

Ziņots, ka sestās kārtas ievadā "Liepāja/Mogo" piektdien viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Spartaku", kamēr "Riga" savā laukumā ar 6:1 sagrāva "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" vienību.

Pēdējā sestās kārtas spēle paredzēta svētdien, kad "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzņems "Metta/Latvijas Universitāte" vienību.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 14 punktiem sešās spēlēs ir "Liepāja/Mogo" un "Ventspils" komandas, kurām ar 13 punktiem seko RFS. Tālāk ar desmit punktiem sešos dueļos seko "Spartaks", deviņi punkti ir "Riga" futbolistiem, trīs punktus iekrājusi "Jelgava", bet pa vienam ir "Metta"/LU un "Valmiera Glass" komandām.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja/Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!