Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas "Golden Knights" un Tampabejas "Lightning" komanda piektdien nonāca vienas uzvaras attālumā, lai cīnītos Stenlija kausa konferenču finālos.

"Golden Knights" Rietumu konferences pusfināla piektajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:0, 2:0, 2:3) pārspēja Sanhosē "Sharks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-2.

Vegasas vienībā ar diviem vārtiem izcēlās Alekss Tačs, kamēr pretinieku komandā trīs rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Logans Kutūrs.

"Bijām stiprāki un labi spēlējām. Katrā mačā ir jācīnās par uzvaru, bet iepriekšējā duelī to neparādījām. Taču šajā mačā atkal visi 20 hokejisti smagi cīnījās," pēc spēles pauda Tačs.

Sērijas nākamais mačs notiks svētdien Sanhosē.

Tikmēr "Lightning" Austrumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē viesos pagarinājumā ar 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 1:0) pārspēja Bostonas "Bruins", sērijā panākot 3-1.

Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva Dens Žirārdi.

"Ieslidoju zonā un redzēju, ka komanda labi nospēlēja uz zilās līnijas. Tiku galā ar savu pretspēlētāju un nonācu vārtu priekšā. Aleksandrs Kilorns veica labu metienu, kuru man izdevās ar nūju pielabot," uzvaras vārtu guvumu komentēja Žirārdi.

Sērijas piektā spēle notiks svētdien Tampā.

Otrā Austrumu konferences pusfinālā Pitsburgas "Penguins" cīnās 2-2 ar Vašingtonas "Capitals", kamēr Rietumos tāds pats rezultāts ir Nešvilas "Predators" un Vinipegas "Jets" duelī.

Pērn Stenlija kausa finālā "Penguins" ar 4-2 uzvarēja "Predators" komandu, pitsburgiešiem pie kausa tiekot otro gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!