Foto: FIVB

Pasaules kausa posma četru zvaigžņu turnīrā ASV pilsētā Hantingtonbīčā Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien sasniedza ceturtdaļfinālu.

Samoilovs/Šmēdiņš astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 2-0 (24:22, 21:18) sīvā cīņā pārspēja mājiniekus Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu. Latvieši šajā sacensībās izlikti ar devīto numuru, bet Dalhauzers un Lusena bija turnīra galvenie favorīti.

Ceturtdaļfinālā Samoilovs un Šmēdiņš sestdien plkst. 22:30 pēc Latvijas laika cīnīsies pret spāņiem Pablo Erreru un Adrianu Gaviru.

Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā spēlē divos setos pārspēja vāciešus Markusu Bekermanu un Larsu Flīgenu, kuriem piešķirts 24.numurs, bet otrajā mačā uzveica 2016.gada Riodežaneiro olimpiskos čempionus Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu.

Savukārt "zaudētāju zarā" Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sasniedza nākamo kārtu bez cīņas, jo Aleksandrs Horsts un Klemenss Doplers maču nevarēja aizvadīt.

Sestdien Pļaviņš/Točs, kuri turnīrā izlikti ar 11. numuru, ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja turnīra pirmo numuru Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu no ASV.

Līdz ar to viņi nodrošinājuši vismaz septīto vietu turnīrā, bet uzvaras gadījumā sasniegs sacensību pusfinālu. Nākamajā mačā Pļaviņam Točam pretī stāsies spēcīgie nīderlandieši Aleksandrs Broivers un Roberts Mēuvsens, kuri izlikti ar septīto numuru.

Pļaviņš/Točs turnīra ievadā guva virsroku pār poļiem Mariušu Prudelu un Jakubu Šalankeviču, kuri traumas dēļ dueli nepabeidza, bet pēc tam zaudēja itāļiem Enriko Rosi un Marko Kaminati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!