Foto: FIVB
Latvijas duets Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs piektdien iekļuva Turcijas kūrortpilsētā Mersinā notiekošā Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīra "play-off" kārtā.

Finsters/Solovejs, kuri turnīrā izlikti ar 16.numuru, A apakšgrupas duelī ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:14) pārspēja ar 32.numuru izliktos turkus Jusufu Ezdemiru un Ali Čebeči, kuri sacensībās piedalījās ar rīkotāju speciālo ielūgumu.

Līdz ar uzvaru Latvijas duets nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, kuru sāks no pirmās kārtas.

Kā vēstīts, ceturtdien Finsters/Solovejs ar 1-2 (18:21, 21:15, 12:15) piekāpās sacensību 17.numuram Lukam Kazdailim un Arnam Rumševičam no Lietuvas.

Izslēgšanas turnīru no pirmās kārtas sāks arī ar 15.numuru izliktie Haralds Regža un Kristaps Šmits, kuri ceturtdien savā apakšgrupā vispirms izcīnīja uzvaru, bet otrajā duelī cieta zaudējumu.

Tikmēr turnīru dāmā noslēgušas ar 30.numuru izliktās Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras piektdien apakšgrupas otrajā duelī ar 0-2 (21:23, 20:22) piekāpās taizemietēm Varapatsornu Radarongu un Tanaratu Udomčavē, kuras izliktas ar 14.numuru. Līdz ar to viņas turnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

Kā vēstīts, ceturtdien latvietes C apakšgrupas pirmajā cīņā ar 0-2 (16:21, 15:21) piekāpās ar trešo numuru izliktajām ķīnietēm Vanai Faņai un Sjiņji Sjai.

Pirms tam Lece/Liepiņlauska bija veiksmīgi pārvarējušas šī turnīra kvalifikācijas sacensības, gūstot uzvaras abos mačos.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Mersinā norisinās Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīrs. Kalendāra nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem "Grand Slam" posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Tikmēr divu zvaigžņu turnīru Taizemē ar zaudējumu iesākušas Marta Ozoliņa un Agnese Caica. Latvietes, kuras šajā turnīrā izliktas ar 13.numuru, A apakšgrupas mačā ar rezultātu 1-2 (10:21, 21:18, 12:15) piekāpās japānietēm Jui Nagatai un Minori Kumadai, kurām turnīrā ticis 12.numurs.

Sestdien cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā Latvijas duets spēkosies ar austrālietēm Fēbi Bellu un Džesiku Ngavamo, kuras izsētas ar pirmo numuru.

Šajā turnīrā pamatsacensībās piedalās 24 pludmales volejbolistes.

Ozoliņai un Caicai šīs ir otrās kopīgās sacensības, jo pirms šīs sezonas viņas spēlēja ar citām partnerēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!