Foto: LETA
Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls dalību Eiropas līgas "sudraba līgā" izmantos, lai iespēlētu jaunos spēlētājus un izvēlētos optimālo sastāvu Eiropas čempionāta atlasē, kurā būs jācīnās par tikšanu finālturnīrā.

Igaunis Kēls par izlases vadītāju tika izraudzīts pērnā gada rudenī, bet savu pirmo treniņu ar valstsvienības spēlētājiem aizvadīs vien 2. maija vakarā. Janvārī par potenciālajiem kandidātiem uz valstsvienību Kēls nosauca 26 spēlētājus, bet šobrīd uz gatavošanos Eiropas līgas spēlēm uzaicināti 15 volejbolisti. Iepriekš Kēls skaidroja, ka uz dalību Eiropas čempionāta atlasē varētu kandidēt 18-20 sportisti.

"Protams, man tas ir liels izaicinājums būt Latvijas izlases trenerim. Mums mērķis ir viens – tikt uz finālturnīru. Tagad spēlēsim Eiropas līgu, bet man šīs spēles būs kā pārbaudes spēles un laba sagatavošanās, lai labāk iepazītu vairākus spēlētājus, lai gan ar daudziem esmu jau strādājis. Man prieks, ka varēšu palīdzēt daudziem jauniem spēlētājiem (izaugsmē), un visi kopā dosimies pretī mērķim. Šodien sākam darbu, tiekamies ar spēlētājiem, būs praktiski arī visi treneri. Tagad gatavosimies Eiropas līgai, bet tad augustā mūs sagaida kvalifikācija pret Izraēlu un, protams, Igauniju "Arēnā Rīga"," saka Kēls.

Kēls ir arī Igaunijas kluba "Parnu VK" galvenais treneris, tādēļ treniņu sākumā nevarēs būt visu laiku kopā ar valstsvienību. 3. maijā "Parnu VK" sāk cīņu par Igaunijas bronzas medaļām, tādēļ Kēls nebūs visos Latvijas izlases treniņos.

Kēla asistenti šogad būs pieredzējušais Boriss Kolčins un Guntis Atars, fiziskās sagatavotības treneris būs igaunis Tarmo Tīts, fizioterapeits Toms Zvonkovs, bet menedžeris Arturs Vitkovskis.

Latvijas volejbolisti 19. maijā Klāgenfurtē ar spēli pret Austriju atgriezīsies Eiropas līgā, kurā iepriekšējo reizi spēlēja 2007. gadā. Tad sekos divas spēles 23. un 26. maijā Daugavpilī pret Maķedoniju un Kosovu. Tad Kēla vadītajai komandai būs divas izbraukuma spēles Kosovā 30. maijā un Maķedonijā 3. jūnijā. Eiropas līgas "sudraba līgas" turnīra priekšsacīkstes Latvija noslēgs 6. jūnijā ar spēli Jelgavā pret Austriju. Ja Latvija grupā būs starp divām labākajām, tad jūnija vidū sekos vēl "sudraba līgas" finālturnīrs un cīņa par iekļūšanu Eirolīgas "zelta līgā".

Eiropas čempionāta atlasi Latvija sāks 15. augustā ar spēli Izraēlā, bet tad 19. augustā "Arēnā Rīga" principiālā duelī uzņems Igauniju. Otrā apļa spēles notiks pēc gadu mijas. 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies septiņu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!