Foto: F64
Latvijas dāmu tenisa jaunā cerība Daniela Vismane trešdien Ungārijā notiekošā Balatonboglāras ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrajā kārtā guva savas karjeras lielāko uzvaru.

Pasaules ranga 785.vietā esošā 17 gadus vecā Vismane, kura šajā turnīrā iepriekš pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, pamatsacensību otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzveica ar pirmo numuru izlikto Olīviju Rogovsku no Austrālijas, kura ir planētas 148.vietā.

Zīmīgi, ka abos setos Vismane atradās iedzinējos ar viena breika deficītu, tomēr spēja atspēlēties un gūt panākumu divos setos.

Vismane pirmo reizi sasniegusi ITF 25 000 raudzes turnīra ceturtdaļfinālu, par to nopelnot deviņus WTA vienspēļu ranga punktus, bet vēl viens pienākas par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Rogovska savas karjeras laikā guvusi 15 ITF titulus, bet karjeras rekords vienspēļu rangā viņai ir 102.vieta.

Vismane pirmajā kārtā 3-6, 6-1, 6-3 uzvarēja mājinieci Adrienu Nāģu, kura rangā ir atrodama 1211.vietā, bet šajā turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Vismane ir sasniegusi arī dubultspēļu ceturtdaļfinālu, kur trešdien pārī ar polieti Maju Čvalinsku sacentīsies pret sacensību ceturto numuru ungārieti Annu Bondari un Raluku Serbanu no Rumānijas.

Pirmajā kārtā Latvijas un Polijas duets ar 6-0, 6-3 sagrāva ungārietes Vivjenu Abrahamu un Līviju Lukāču.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Vismane nopelnījusi deviņus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Vismanei šis ir pirmais ITF sērijas turnīrs kopš marta vidus, kad viņa sasniedza ceturtdaļfinālu Francijas pilsētā Gonesā notikušajā ITF 15 000 sērijas turnīrā. Savukārt marta sākumā viņa tika līdz pusfinālam ITF 15 000 raudzes turnīrā Mākonā.

Tāpat viņa pirms pusotras nedēļas ar Latvijas izlasi piedalījās Federāciju kausa duelī pret Krieviju, Latvijai izcīnot ceļazīmi uz otro pasaules grupu. Vismane ar Diānu Marcinkēviču piedalījās dubultspēlē, tajā gan piedzīvojot zaudējumu, taču tobrīd mača iznākums jau bija zināms, Latvijai gūstot panākumu ar 3-2.

Savukārt Polijā notiekošo Vislas "Futures" sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālu sasniedzis Mārtiņš Podžus, kurš otrajā kārtā ar 6-2, 6-4 uzvarēja argentīnieti Hakundo Huaresu.

Podžus pasaules rangā atrodas 590.vietā, kamēr viņa trešdienas pretinieks ir 889.pozīcijā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu latvietis nopelnījis divus ATP vienspēļu ranga punktus.

Pirmajā kārtā Podžus ar 7-5, 6-2 uzvarēja Lielbritānijas tenisistu Jūenu Hojtu, kurš rangā atrodas 827.vietā.

Podžus "Futures" sērijas turnīrā piedalās pirmo reizi kopš janvāra, bet martā viņš piedalījās trīs "Challenger" sērijas turnīros Ķīnā, vienā no tiem sasniedzot pamatturnīru. Savukārt aprīlī viņš palīdzēja Latvijas izlasei Deivisa kausa izcīņā, četros vienspēļu mačos izcīnot divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!