"Elektrum" Olimpiskajā centrā svētdien risinājās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā "Optibet" Virslīgas čempionāta finālsērijas trešā cīņa, kurā FK "Nikars" ar rezultātu 10:2 pārliecinoši sagrāva FK "Beitar", tādējādi visā sērijā triumfējot ar 3-0 un 11. reizi iegūstot zelta medaļas. Savukārt trešo vietu šajā sezonā nodrošināja Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK "RABA", informēja LTFA.

Cīņas pirmo puslaiku FK "Nikars" telpu futbolisti noslēdza ar divu vārtu handikapu (3:1), bet pēc pārtraukuma ievērojami palielināja sportiskos apgriezienus, maču noslēdzot ar pārliecinošu 10:2 uzvaru. Nākamo čempionu rindās pa diviem vārtiem guva uzreiz trīs dažādi telpu futbolisti – Germans Matjušenko, Maksims Seņs un Dmitrijs Zabarovskis.

Iepriekšējās spēlēs "Nikars" izcīnīja uzvaras ar rezultātu 5:1 un 11:4.

Līdz ar šo uzvaru FK "Nikars" triumfēja finālsērijā ar rezultātu 3-0 un 11. reizi pēc kārtas ieguva Latvijas čempiona titulu. Latvijas telpu futbola vēsturē nevienam citam klubam pat tuvu nav izdevies sasniegt ko līdzīgu – pa divām reizēm zelta medaļas izcīnījusi "Policija" (2001.g, 2002.g) un FK "RABA" (2005.g., 2006.g), bet viens čempiona tituls "Spīdvejs" (1998.g.), "AVG" (1999.g.), "Lido" (2000.g.), "Viesnīca OMA" (2003.g.), "Bugroff" (2004.g.) un "Kimmel/Kauguri" (2007.g.).

Savukārt par bronzas medaļnieci trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā svētdien kļuva FK "RABA", kas Salaspils Sporta namā ar rezultātu 2:1 pieveica TFK "Rēzekne", sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0. Abu sāncenšu pirmajā mačā FK "RABA" bija pārāka ar 4:2.

Par šīs sezonas vērtīgāko "Optibet" Virslīgas spēlētāju tika atzīts Matjušenko (FK "Nikars"), par labāko vārtu guvēju kļuva viņa komandas biedrs Seņs (22 vārti regulārajā čempionātā, 12 vārti "play-off" kārtā), savukārt "uzlecošās zvaigznes" nominācijā klubu un ekspertu balsojumā nepārspēts palika čempionvienības futbolists Andrejs Baklanovs. Tikmēr Orlando Duarte (FK "Nikars") saņēma labākā trenera apbalvojumu.

"Optibet" Virslīgas vērtīgākā vārtsarga titulu nopelnīja pieredzējušais Aigars Bondars (FK "RABA"), par sezonas "atklājumu" tapa atzīts viņa partneris laukumā Romāns Rožkovskis, kā labākais jaunākais spēlētājs tika sveikts Miks Babris (TFK "Rēzekne"), bet prasmīgākā menedžera titulu saņēma Jurijs Altenburgs ("New Project Tente").

Profesionālākā fotogrāfa laurus plūca Pāvels Jerohins, par labāko PR sezonas gaitā balvu saņēma FC "Petrow", kamēr kā profesionālākā mājas spēļu organizatore un "fair-play" laureāte tika sumināta TFK "Rēzekne". Organizatori sveica arī sacensību labākos tiesnešus (Eduards Fatkuļins, Ingus Puriņš), informatoru (Uldis Stukovs) un inspektoru (Kiazo Leladze).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!