Foto: EPA/Scanpix/LETA

Titulētais spāņu tenisists Rafaels Nadals svētdien jau 11.reizi karjerā uzvarēja Barselonas ATP "World Tour 500" sērijas turnīrā.

Sacensību finālā par māla karali dēvētais Nadals ar 6-2, 6-1 bez grūtībām pieveica 19 gadus veco grieķi Stefanu Cicipu. Šo sacensību laikā Nadals nezaudēja nevienā setā, turklāt šobrīd viņam ir 46 setu uzvaru sērija. Pirms nedēļas spānis 11. reizi uzvarēja arī Montekarlo ATP turnīrā.

"Vienmēr ir grūti nedēļu no nedēļas saglabāt augstāko līmeni," izteicās Nadals. "Cicips ir lielisks tenisists, kuram ir nepieciešams laiks, lai iegūtu briedumu." Pašlaik 31 gadu vecais Nadals pasaules rangā atrodas pirmajā vietā, kamēr Cicips ir 63. pozīcijā, bet nākamajā nedēļā viņš pirmo reizi ielauzīsies labāko piecdesmitniekā.

Savukārt par Budapeštas ATP "World Tour 250" turnīra uzvarētāju svētdien kļuva itālis Marko Cečinato, pie pasaules tūres titula tiekot pirmo reizi karjerā.

Finālā pasaules ranga 92.vietas īpašnieks Cečinato ar 7-5, 6-4 pārspēja austrālieti Džonu Milmenu, kurš rangā atrodams divas pozīcijas zemāk. Zīmīgi, ka šī turnīra pamatsacensībās Cečinato iekļuva kā "laimīgais zaudētājs". Pirms nedēļas viņš cieta zaudējumu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, tomēr beigās tika pie iespējas spēlēt turnīrā.

Tikmēr Milmens Budapeštas ATP turnīra finālu sasniedza vien svētdien, jo pēc diviem nospēlētiem setiem tumsas dēļ tika pārtraukts viņa pusfināla duelis pret slovēni Aljazu Bedeni.

Savukārt par Štutgartes WTA "Premier" sērijas sieviešu turnīra uzvarētāju svētdien tika kronēta pasaules sestā rakete Karolīna Plīškova no Čehijas, kura finālā ar 7-6 (7:2), 6-4 apspēlēja amerikānieti Koko Vandeveju. Plīškovai šī ir tikai otrā uzvara kādā no māla seguma turnīriem. Pirms trim gadiem viņa bija labākā WTA sacensībās Prāgā. Zīmīgi, ka pasaules 16. rakete Vandeveja Štutgartes turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild vard", jo aģents pirms tam viņu bija aizmirsis pieteikt šīm sacensībām. Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien Štutgartes turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās tieši Plīškovai.

Tikmēr pie trešā karjeras titula tikusi francūziete Paulīne Parmentjē, kura svētdien Stambulas WTA "International" turnīra finālā ar 6-4, 3-6, 6-3 uzvarēja slovēnieti Polonu Hercogu. Pašlaik 32 gadus vecajai Parmentjē, kura pasaules rangā atrodama vien 122.vietā, šis bija arī pirmais WTA tituls pēdējo desmit gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!